Когато татковците гледат децата, с мама всичко е наред

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tatko-u-doma

В семействата, в които домакинските задължения се разпределят справедливо между всичките му членове, обикновено царят хармонични отношения и спокойна атмосфера, а родителите имат по-добър и пълноценен интимен живот.  Това заключение на специалисти по семейни отношения сподели в. Дейли мирър.

В проучването дало тази информация  са участвали 490 хетеросексуални семейни двойки от средната класа в САЩ, които са в съжителство повече от 8 години.

Резултатите, които споделя д-р Даниъл Карлсън от университета в Джорджия сочат, че в случаите, в които жените поемат повече от 60% от ангажиментите по отглеждането и възпитанието на децата, както и редици непривични за тях семейни задължения, настъпва срив във взаимоотношенията между партньорите, а удовлетворението от сексуалния живот рязко намалява.

Интересен факт обаче е, че в случаите, в които мъжете поемата същите задължения в свои ръце, ефектът е точно обратен – семейството хармонизира не само интимния си живот, но ежедневието им става по-спокойно и конфликтите отстъпват на атмосфера на разбирателство и сътрудничество.

Учените обясняват тези резултати с факта, че когато мъжете се ангажират в по-голяма степен с отглеждането и възпитанието на децата, те са склонни да обръщат и повече внимание и на съпругите си и изграждат по-устойчива и здрава семейна връзка. Това от своя страна пряко влияе на щастието на всички членове в семейството.

При жените е точно обратното. Затова, мили дами, не се чудете, а връчвайте децата и тенджерите на мъжете си по-често!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,489 преглеждания

Comments are closed.