Когато науката се превръща в игра

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Muzeiko1Музейко е семейно преживяване. Научно-популярна атракция за малки и големи. Миналото, настоящето и бъдещето се преплитат от корените до короната на едно „приказно“ дърво. Разходката в музея започва от приземния етаж – там, където са корените на дървото издигащо се до тавана на сградата.  

В музея може да се научи много за геологията, палеонтологията и археологията. Можете да получите отговори на много въпроси и да научите много любопитни факти.

Muzeiko2Картини от древността,  „Защо има вулкани?“,  „Как стават земетресенията?“ ,  „Какво „свързва“ континентите?“,  „Кой живее под земята?“ .  Как изследователите знаят къде да направят разкопки? Как откриват скрити съкровища? И защо търсим древните останки, скрити под земята?

Изследвайте своя свят- градът и особеностите му. Помислете за природата и как може да бъде съхранена. Можете да погледнете през очите на орел или скакалец, да размахате криле като птица.

Ще получите информация за бъдещето и космоса. Децата могат да използват физическата си сила, за да разберат колко енергия е необходима за задвижването на вентилатор, да научат повече за интернет и сателитните връзки, за метеорологията и как се прави прогнозата за времето.

Muzeiko3Ако все още не сте посетили Музейко и обмисляте посещение – не се колебайте,  направете го. Ние го направихме и определено го препоръчваме и на вас.

Гребете с големия черпак от тенджерата, която къкри на котлона в дома на Музейко, пълна с топлина, уют, забавления и знания.

 

текст: Диана СТойчева

 

 

 

Muzeiko3

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,822 преглеждания

Comments are closed.