Книжен клуб: „Петдесет велики разказвачи”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

book

Откакто съществува човешкият род, хората, владеещи силата на словото, винаги са били на особена почит. Били са смятани за посредници между света на простосмъртните и света на боговете. Тези полубожества привличат с дарбата си, но и пораждат и известен страх. Неообяснима е способността им  да създават нови светове.

В основата на всеки разказ в този сборник стои опитът да се открие от една страна  човешката душа, а от друга – отговор на въпроса какво ни прави хора, кое е това, което ни кара да страдаме, да се усмихваме, да се влюбваме.

Книгата дава петдесет различни отговора от петдесет различни майстори и всеки от нас може да открие този, който е най-близо до неговия светоглед.

Двутомният сборник „Петдесет велики разказвачи” събира на едно място разкази от най-известните световни майстори на словото. Различни по тематика, звучене и стил, тези истории са обединени от една цел
– да изследват противоречивата същност на човешката душа в нейните мрачни и светли проявления.
Безспорният талант на включените в сборника автори, издържал изпита на най-безпристрастния съдник – Времето – прави ненужни каквито и да било доводи за литературните достойнства на колекцията. Писатели като Чехов, О’Хенри, Мопасан, Марк Твен, Джек Лондон, Луиджи Пирандело, Аугуст Стриндберг, Джеймс Джойс, Рюноске АКутагава, Скот Фитцджералд, включени в първи том, не е необходимо да бъдат представяни, те просто трябва да бъдат четени.

Прочетете още:

Книжен клуб: „Бременността и първата година от живота на твоето дете”

 

Книжен клуб: „Женските страхове, женските болести, женските болки” от д-р Винфрийд Вебер

 

„Скъпи, провалих децата” от Алисън Шейфър

 

„Ако боли, не е любов” от Чък Спезано

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,268 преглеждания

Comments are closed.