Класацията за нови детски книги на Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

minimoni600Казват, че скуката ражда креативността. Особено при децата! Оставете ги да скучаят, съвсем сериозно!
А в тези книги Росио Бонийя ни отвежда на пътешествие през един мързелив неделен следобед, в който на пръв поглед няма какво да се прави. Но на втори всичко е възможно!

„Скучно ли ти е, Мини Мони?“

Мини Мони вече е голяма, но все така обича да рисува. Тя, разбира се, прави и много други неща: ходи на екскурзии, в понеделник е с приятелите в училище, тренира хокей, чете в библиотеката, играе с баба си… Но има един ден от седмицата, в който няма нищо за правене. Tози ден е неделя. Тогава е толкова скучно… Или може би не е?

„Да играем с Мини Мони“

В тази занимателна книга с активности ще откриеш най-различни хрумки за запълване на свободното време, хитрини, за да развиеш креативността си и предизвикателства, за да надскочиш възможностите си.
Научи повече за кампанията на издателство Мармот в подкрепа на скуката тук.

Поръчай онлайн ТУК

Enthusiast_Poznai-kolko-mnogo-te-obicham300_352

Познай колко много те обичам

Малкият Кафяв Заек показва на баща си колко много го обича: колкото може да разтвори ръцете си; колкото високо може да скочи. Но Големия Кафяв Заек, който може да разтвори ръцете си повече и да скочи по-високо, го обича също толкова много. Е, тогава Малкия Кафяв Заек му казва, че го обича чак до Луната, но това е само наполовина на обичта на Големия Кафяв Заек.

Поръчай онлайн ТУК

Enthusiast_Zashto-gospozhitsa-Dora-se-nauchi-da-peche-kurabiyki350_562

Защо госпожица Дора се научи да пече курабийки

Отличеният с Национална награда „Константин Константинов“ илюстратор Сотир Гелев представя необикновената историята на още една госпожица. След „Как Лора се научи да брои до десет“, публикувана от „Ентусиаст“, този път малки и големи ще се впуснат в неочакваните приключения на младата художничка Дора. За пореден път освен автор Гелев влиза в ролята и на илюстратор на книгата.
„Защо госпожица Дора се научи да пече курабийки“ разказва за драматичните събития, с които госпожа Атанасия и племенницата ѝ Дора не са предполагали, че ще се сблъскат. Двете дами живеят в красива къща с необикновена градина, изпълнена с декоративни храсти – майсторски оформени като конуси, цилиндри, кълба и други геометрични фигури, комбинирани в обща композиция.

Поръчай онлайн ТУК 

tazi-kniga-e-palna-s-mozaci_300_395

Тази книга е пълна с мозъци

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Ти си горд притежател на нещо невероятно… мозък! Най-вероятно дори не си го забелязал, но твоят мозък постоянно ти помага да разбираш всичко около теб.
Не само хората обаче имат невероятен мозък. На следващите страници ще узнаеш нещо за животинските мозъци, динозавърските мозъци и дори роботските мозъци.
Тъй като мозъците са толкова удивителни, те са изучавани от много учени, които се опитват да разберат как точно работят те. Тези учени се наричат невроучени. Докато четеш тази книга, ти самият правиш първите си стъпки към превръщането си в невроучен.
Време е да ти се завърти главата!
Поръчай онлайн ТУК

Supersilite_333_441

Голяма книга на суперсилите

Излезе от печат „Голяма книга на суперсилите“ – чудесен помощник в процеса на възпитание на децата. По лек и ненатрапчив начин книжката учи малчуганите, че всеки притежава някаква „суперсила“, която го прави единствен и неподражаем. Прекрасните илюстрации са дело на Росио Бониля.
„Голяма книга на суперсилите“позволява на децата сами да открият танците, четенето, чувството за хумор и фантазията. И това не е всичко – те ще узнаят, че оптимизмът, пъргавината, наблюдателността и смелостта могат да бъдат голяма сила. Заедно или поотделно.
Със своите разкази Елена пътува и отвежда слушателите си в други светове. Те се потапят в думите й и забравят поне за малко грижите си.

Поръчай онлайн ТУК

mumin_300_220

Муминската долина се превръща в джунгла

Останало ли е дете, което да не е фен на Мумин? Ако отговорът ви е да – моментално поправете тази грешка.
Водата изхвърля сандък, пълен с тропически семена, и когато мама Муминка ги
засажда, в Муминската долина избуява джунгла. Когато Смръдльо освобождава
няколко екзотични животни от зоологическата градина, настава хаос и муминтроловете са принудени да докажат веднъж завинаги, че не са родственици на хипопотамите. Класическата история от финландската авторка на комикси Туве Янсон „Муминската долина се превръща в джунгла“ ще достави удоволствие на цялото семейство.

Поръчай онлайн ТУК 

gruzulak_300_383

Грузулак (книжка със стикери, пъзели и игри)

Поръчай онлайн ТУК
Тази книга-игра ще осигури поне час занимание за всяко дете над 4- Пристъпете заедно с мишлето в приказната дъбрава в тази занимателна книжка със стикери, създадена по прекрасната илюстрована приказка на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър.
Забавлявайте се като дорисувате сцени от книгата, а също с пъзели, игри и повече стикери от всякога!
годишна възраст.

sachko_300_296

Да открием Съчко

За по-малките ни приятели препоръчваме тази книга с капачета. Заедно ще търсите малкия Съчко и ще се забавлявате.

Поръчай онлайн ТУК

101dalmatiantsi-300_429

101 далматинци

С първата си книга екипът на „Рижко“ си поставя амбициозната задача да възпитава вкус към добрата литература.
„Рижко“ е проект на „Кръг“ – едно от най-прогресивните издателства у нас през последните години, което стана известно с внимателно подбрания си каталог и прецизното изпълнение на всяко заглавие. Повече информация за предстоящите заглавия на „Рижко“ може да намерите на сайта на издателството www.rizhko.eu, или фейсбук страницата www.facebook.com/rizhkobooks.

Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

18,473 преглеждания

Comments are closed.