Класация на книги (август + септември)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

I-bashtite-imat-sartsa_cover-380_623И бащите имат сърца
Автор: Борислав Любомиров

Това е дебютният роман на Борислав Любомиров и представя една емоционална история за брака, отговорността и надеждата да си върнеш най-ценното – семейството.

Според автора в обществото ни трябва да се говори не за модели на бащинство и майчинство, а за конкретни модели на поведение.

В реалния живот по-често бащите имат второстепенна роля при една евентуална раздяла, докато майката по подразбиране получава родителски права и се грижи за децата. В тази книга обаче е точно обратното и макар и рядко за нашите географски ширини, през последните години има много такива „нетипични“ случаи.
Романът е написан не само от името на бащата, но и от името на децата, които имат нужда от баща. Любомир Дончев, главният герой, печели добре, даже много добре и има възможността да осигури луксозен живот на четирите си деца и съпругата си. Но нещата не винаги са такива, каквито изглеждат отстрани и всъщност като във всяко едно семейство с деца проблеми за решаване има. Въпросът е, дали и двамата родители са готови да сложат всички карти на масата и да се борят в името на семейството си, или ще изберат различен път, за който всички по веригата ще носят последствията?

Поръчай онлайн ТУК

Love-Sugar-Magic-409_595Щипка пакости – Любов, захар и магия – книга 1
Автор: Ана Мериано
Издателство: Лютиче

Ако и вие вкъщи имате една предтийнеджърка, на която се чудите какво да подарите, то тази книга трябва да бъде в топ 3 в списъка ви. Наистина се чете на един дъх и кара въображението да се вихри.
Ние лично не познаваме момиче, което да не иска да има магически способности. Освен това и дума не може да стане пък да съществува дете, което да не обича вкусни изкушения. Е, тази книга съчетава и двете, пълна с хумор и сладки моменти 

Семейството на единайсетгодишната Лио притежава най-обичаната пекарна в Роуз Хил, Тексас. „Любов и захар“ предлага вкусни изкушения за всякакви случаи. А никой повод не е по-важен от годишния фестивал.
Лио се надява тази година да ѝ позволят да участва в подготовката за големия празник. Все пак всичките ѝ сестри вече помагат. Но когато майка ѝ отново ѝ отказва с довода, че е твърде малка, тя решава да разбере истинската причина. Затова се промъква тайно в пекарната, където открива, че майка ѝ, леля ѝ и четирите ѝ по-големи сестри притежават магически способности. Те са brujas – вещици от мексиканско потекло, които влагат по малко сладка магия във всичко, което приготвят.
Сега, когато Лио знае, че и тя притежава магически способности, е повече от решена да се присъедини към семейния бизнес. Дори и все още да не може да го разкрие на майка си и сестрите си.
И когато най-добрата ѝ приятелка Керълайн има проблем, който трябва да бъде разрешен, Лио получава идеалната възможност да изпита способностите си. Нужно е само едно малко заклинание. Какво толкова може да се обърка?

Поръчай онлайн ТУК

Torta-v-nebeto_482_681Торта в небето
Автор: Джани Родари

И като си говорим за пекарни и магия, не бива да пропускаме и това чудесно попълнение в книжарниците.
С чудесните илюстрации на италианската художничка Киара Балиони „Торта в небето“ е специално издание на този знаков роман. Необятната фантазия на Родари за пореден път ни разкрива пъстрия неочакван свят, който живее в главата на всяко дете… стига само да повярва в силата на собственото си въображение.
Майсторски написана, както само Джани Родари може, тази книга е пълна с действие и се развива главозамайващо бързо. Дойдоха ли извънземните? Или може би това е краят на света? Какво лети над главите на жителите на Рим? И кой ще им помогне? Само двете деца Паоло и Рита могат да стигнат до дъното на летящата мистерия… която се оказва нещо далеч по-неочаквано (и сладко!), отколкото някой си е представял.
Поръчай онлайн ТУК

101-otbivki-prezarejdane-450_644101 отбивки – Презареждане
Автор: Иван Михалев

Ако лятото ви е било твърде горещо, за да правите различни пътувания и сте предпочели да използвате годишния си отпуск, за да отидете на море, то златната есен, която обещават да настъпи след няколко дни, ще отвори възможности за много прекрасни уикенди сред природата. Дивна и красива е нашата България, макар да имаме още много какво да учим по отношение на туристическите ни услуги, а в тази книга авторът ще ви даде наготово 101 прекрасни идеи за пътешествия до малко познати места, подходящи за всеки сезон.

„Опознай родината си, за да я обикнеш“ е казал великият Алеко Константинов, а от Сиела ни предоставят точния пътеводител.

Поръчай онлайн ТУК 

stihotvoreniq-gatanki-prikazki_355_360Стихотворения, гатанки, приказки
Автор: Асен Разцветников

Независимо, дали вкъщи имате дете на 2 или 12, тази книга на емблематичния Асен Разцветников е подходяща за него. Написана в типичния за него шеговит стил, красивата рима завладява вниманието дори и на най-малките (тествано). Гатанките му обаче затрудниха 12-годишната кака вкъщи.

Ето едно предизвикателство и за вас:

„Дълга, дълга Бърборанка
Няма кости, нито сянка,
Пей и тича пълзешката
През нивята, през полята.
Щом я слънце дълго грее,
Тя започва да слабее,
Тя започва да се свива
И да става мълчалива.
Но заплиска ли я дъжд,
Тя набъбва изведнъж,
Тя расте и дебелей,
И лудува, и се смей.“
Що е то?

Поръчай онлайн ТУК

start-komplekt-za-parvi-klas-image_600

Старт комплект за първи клас

Издателство Рибка отново радват всички естети с необикновена кутия, пълна с красиви тетрадки, етикети, календар, наръчник и албум, в който да съберете всички мили спомени от първата си година в училище!
Страхотен подарък за първия учебен ден! Цяла учебна година с приказни тетрадки, в които е удоволствие да се пише! Безценен дар за след 12 години. Всичко това – в  кутията „Добре дошъл в първи клас!“

Поръчай онлайн ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

15,518 преглеждания

Comments are closed.