• Няма категории

Картичка с градина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Макар и с малко закъснение, лятото най- сетне пристигна с два куфара топлина и една чанта настроение. Здрависа се с ваканцията и тръгна да обикаля по плажовете. Едно такова разчорлено и по сандали… Ех, как ви се иска да го последвате, нали? Нетърпеливо броите дните до лятната отпуска, но времето изтича баааавнооо като през гърлото на пясъчен часовник. Преди съвсем да сте увесили нос, да се опитаме да внесем малко цвят в ежедневието, а? 


Идеята и вдъхновението идват от тук: http://dvamasmama.blogspot.com/


За начало си представете утро – с милионите капчици роса по тревата, нетърпеливото жужене на пчелите и подранилата акапела на скорци и синигери… а сега си представете цветна градина. Остана ли някой неусмихнат?! Точно този ефект ще ви помогнем да пресъздадете върху картичка. Използвайте я като покана за парти или я подарете на близък човек за (не)празник. 


Необходими са ви…

- цветна хартия или картон
- ножица
- лепило
- моливи или маркери
- рафия или панделка
- кутия с шоколадови бисквити (за допълнителен енергиен стимул)


Сгънете две правоъгълни парчета хартия на две. Eдното е за външната част (за предпочитане от картон), а другото – за вътрешната.


Върху парчето, което ще е вътре, срежете две къси линии близо до средата на сгъвката. Сгънете двете странични части, както е обозначено с пунктира. 


Разгънете.


Отворете картичката. Избутайте двете прегънати части към вътрешността на картичката – образуват се две изпъкнали стъпки.


Сгънете отново картичката. Срежете две къси линии от двете страни на сгънатите парчета. Сгънете външните части (по пунктира). Разгънете.


Отворете картичката. Избутайте двете прегънати части към вътрешността – образуват се четири изпъкнали стъпки.


Залепете картичката за другата част от прегъната хартия.


Изрежете малки цветя, стъбла и листа от хартия или картон. Изрисувайте ги с цветни моливи или маркери, за повече колорит.


Залепете цветята върху прегъвките. Уверете се, че те не стърчат от картичката, когато е затворена. Напишете послание под прекрасната 3D цветна градина.


Украсете външната част на картичката с детска рисунка, отпечатък от  ръчичката на малкия художник или каквото сърцето ви подскаже. За финал завържете панделка или рафия.


Още от Направи с мама:


   Да нарисуваме животни с детски ръчички

broshka-yagoda   Как да си направим брошка-ягода

   Цветно портмоне за съкровища

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

4,748 преглеждания

Comments are closed.