Карин дом кани в музей „Посланици на доброто“ в нощта на музеите, Варна 2018

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

karin-dom

За първи път в Нощ на Музеите и Галериите Варна ще се включи един съвсем нов музей – „Посланици на доброто“, който беше открит през 2017 г. Музеят се намира в сърцето на Морската градина на Варна, в сградата на терапевтичен център Карин дом.

По време на събитието гостите ще могат да се включат в безплатно посещение на музея и беседа с лектор в часовете: 11:00, 13:00 и 15:00ч, както и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели на открито. На този ден Карин дом организира и благотворителен пикник за всички желаещи да отдъхнат и да се забавляват на чист въздух в градината.

Пикник зоната ще бъде разположена на обширните поляни на Карин дом и ще предложи храни и напитки за посетителите, приготвени по специални рецепти на Карин дом. Посетителите могат да вземат одеяло за пикник, както и забавни игри за навън, а защо не и любима книга.

Всички събрани средства от пикника ще бъдат в подкрепа на Монтесори групата за деца със специални потребности в Карин дом, която предлага обучение и социална интеграция на децата с опитни педагози, логопед и психолог в Монтесори среда.

Музей „Посланици на доброто“ ще очаква своите гости с първата по рода си музейна експозиция, посветена на благотворителността и филанторпията, която отправя своето послание за доброта и съпричастност. Музеят е привлекателен за младите хора със своите интерактивни дейности, достъпни чрез тъчскрийн и таблети. В музея се предлагат и атрактивни дейности по време на целия пролетно-летен сезон – открити уроци, кът за отдих и медитация, лекции за родители.

Повече за музея можете за научите ТУК.
За програмата на Нощта на галериите и музеите във Варна, можете да се информирате ТУК.

“Нощ на Музеите и Галериите” се организира от Ти си Варна, с подкрепата на Фонд Култура към Община Варна.

Карин дом е разположен в Морската градина на Варна, близо до търговски център Парк Март (Пикадили парк). Местност „Свети Никола“, в края на Алеята на спортната слава. С автобуси номера 8, 9, 14, 118, 118 А, 148 до спирка “Карин дом”, преди спирка „Почивка“. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,477 преглеждания

Comments are closed.