Какво ни е приготвила 2018-та година: Обща прогноза и очаквани планетарни събития

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

desy_mikulasheva1

Личната нова година, годишният цикъл в живота на всеки от нас, започва в деня и часа, в който Слънцето застава отново на точния градус и минута, в която сме се родили и проплакали. Това обичайно или съвпада, или е ден по-рано, или по-късно от календарната дата, на която празнуваме рождения си ден. Но колективното очакване на новия старт, летоброенето по официалните календари – григориански, юлиански, римски и пр. и наслагването на числата в ежедневието ни, несъмнено оставят отпечатъка си върху нашите лични очаквания и развитие. Затова само припомняме, че според нас астролозите е добре да имаме едно наум, че Нова година е моментът на колективното ново начало, а рожденият ден на всеки един от нас бележи новия цикъл в индивидуалния му път.

Прогнозите за настъпващата 2018-та са вече факт. В следващите редове ще ви предложим кратко обобщение за очакванията, планетарните събития и ключови дати според нумерологията, китайския зодиак и астрологията.

2018-та е с нумерологично число 11, което не се редуцира до едноцифрено число, води се т.нар. Царско число. 11 носи светлината по житейския ни път чрез духовно вдъхновение, носи енергията на мъдростта. Годината е със символ на духовния пратеник.

Преведено на ежедневен език, трябва да запомним едно: взаимоотношенията ще бъдат на фокус, а интуицията и самоусъвършенстването основни средства в този процес.

2017-та беше с енергията на числото 1, което ни караше да инициираме – връзки, дела, работа, задачи. 2018-та иска да реагираме и да работим усърдно.

  • Китайската нова година настъпва на 15-ти февруари 2018-та, точно в деня на първото слънчево затъмнение за годината и ще продължи до 5-ти февруари 2019-та.

Последните цикли от годините на Кучето досега са 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 и следващата ще е 2030-та г.

Земното куче предвещава бурна година на промени и много действие. На фокус ще бъдат провеждането на срещи, събирания, инициация на нови бизнес идеи или връзки, очаква се ръст на браковете. Може да очакваме напрежение и повишена енергия на ежедневно ниво. В същото време, ако се придържаме към основните характеристики на знака на Кучето – спокойствие, търпение и вярност – ще сме възнаградени и с успех.

Цветовете на годината са земните тонове – от бежово до кафяво и жълто. Зелено и синьо също ще носят просперитет. Цветът, който се препоръчва да не се носи е червеното, тъй като ще води до повишено ниво на агресия и излишна проява на сила.

Цветята на годината са роза и орхидея. И разбира се, ако отдавна сте искали домашен любимец, то сега е именно времето да си осиновите куче. То ще донесе късмет и ще привлича положителните сили към вас.

Астрологични насоки за 2018-та

Много ще се изпише и изговори относно ретроградните движения на Марс, Венера и Меркурий през 2018-та. Затова тук ще ви подготвим за техните точни дати и ще ви дадем някои насочващи съвети от типа какво е добре да правим и какво да избягваме през тези периоди.

Тази година имаме, както е обичайно, три ретроградни периода на Меркурий. Той има основно отношение към комуникациите, сделките и документацията. Ще преминем през един ретрограден период на Марс в юли и август, който ще засегне основно започването на различни бизнес дела, покупката на големи машини, както и физическата ни активност. И годината ще завърши с ретроградна Венера през октомври и ноември, която пък ще засегне любовта и взаимоотношенията  ни.

Имайте едно наум, че тези периоди започват да носят своята „обърната“ енергия 1-2 седмици преди и след точните дати, посочени по-долу.

Периодите на ретрограден Меркурий за 2018-та са:

от 23 март до 15 април

от 26 юли до 19 август

от 17 ноември до 06 декемвр

Представете си как 3 пъти в годината само за 3 седмици имаме зелена светлина от Меркурий да завършим изоставените си проекти, мечти, различни обещани на себе си или на друг неща.

– Всъщност това е най-доброто време да намерим нестандартно решение на отдавна висящ проблем!

– Слушайте повече и говорете по-малко. Така ще се възползвате от енергията на момента, вместо тя да ви възпира.

– Обръщайте особено внимание на всички детайли в разговорите, кореспонденцията и работата си.

– Винаги тръгвайте много по-рано за срещите – така ще избегнете ретроградните ситуации на непредвидени обстоятелства по пътя и вечните закъснения в периода.

– Проверявайте по два-три пъти всеки и-мейл или писмена комуникация преди да натиснете бутона „Изпрати“. Автокорекциите са любимият инструмент за объркване на комуникацията, когато Меркурий е ретрограден 🙂

– Винаги търсете възможност да помислите втори и трети път преди да отговаряте писмено. Забавлявайте се на смешните ситуации, които ви изпраща Меркурий – той е и шегаджия, не само пакостник.

*Време, в което е препоръчително да завършваме, а не да започваме нещо.

*Засяга комуникацията на всички нива – от говорене и неразбиране на отсрещната страна, до чисто техническите ни средства за комуникация – телефони, компютри, електронна поща. Може да се очаква загуба, повреда или временни затруднения с техниката.

*Документи – възможни са грешки, измами, преподписване или просто договорите да се окажат временни поради промяна на обстоятелствата след няколко месеца.

*Може да срещнете и проблеми с лекия си автомобил или придвижването.

Ретрограден Марс

от 27 юни до 27 август 2018 г.

*Време, в което не е препоръчително да се започват нови големи проекти.

*Да не се проявява агресия, да не се започват съдебни дела, тъй като има опасност ходът на делото да се промени срещу започналия го, независимо от правотата му.

*Не е добре да се купуват големи машини, автомобили, техника.

*Не е препоръчително да се планират операции и хирургични интервенции. Тук винаги напомняме, че това засяга само планираните такива. Нуждата от лекарска намеса при спешни ситуации никога не се поставя под съмнение.

Ретроградна Венера

05 октомври 2018 г. до 16 ноември 2018 г.

– Завръщане на хора от миналото ни, очаквайте включване на стари познанства и изчистване на темите по взаимоотношенията, които сякаш сме изоставили.

–  Това е подходящо време за продажба на вещи, имоти или предмети, които отдавна се каните да продадете.

*Не е препоръчително да се сключва брак, да се започват нови интимни взаимоотношения.

*Добре е да се избягват интервенции, свързани със сериозни козметични процедури и операции.

*За дамите – не е най-подходящият период за драстична смяна на гардероб или прическа. Може по-късно да смените настроението си, но вече косата ще е скъсена значително 🙂

*Проявете особено внимание, ако влизате в дългосрочни партньорски взаимоотношения.

*Внимавайте, ако купувате скъпи произведения на изкуството или имот.

Като цяло годината ще бъде особено ключова за хората със зодия или асцендент Скорпион и Козирог. Скорпионът ще се радва на големи промени в личен и професионален план, залагайте на положителните очаквания. Козирогът ще бъде подпомаган от Сатурн, но само ако полага присъщите за него търпение и целеустременост.

Родените в първите дни на зодия Телец (до 24 април) може да очакват сериозно вътрешно напрежение и сериозни промени от средата на май до края на годината. За останалите представители на зодията е време на интелектуално развитие и отваряне на финансови възможности.

Овен, Везни и Рак ще преминат през сериозни ситуации и ще трябва да доказват себе си – Овните в кариерата, Везните в интимните и семейните взаимоотношения, а Раците започват нов позитивен етап, който ще промени основно ежедневният им ритъм на работа и живот.

Близнаци да се готвят за финансови промени и раздвижване по отношения на работата им, Девите ще насочат вниманието си към любовните взаимоотношения и ще изискат честност и откритост от партньорите си.

Лъвовете да се готвят за почести и заслужена слава. Стрелците излизат от трудния си житейски период и в края на годината ще почувстват полъха на свободата. Водолеите ще се борят за и ще постигат личностната си свобода и индивидуалност, а Рибите ще се отдадат на интелектуални занимания и ще ограничат донякъде общуването с приятелския си кръг.

  • Предстои ни една наистина вълнуваща година! Заредете се с търпение, положителни очаквания и дерзайте. Любовта ще носи отговорите на всички въпроси, пред които ще се изправим.

 

Информацията в статиите има насочващ характер и се базира на общите посоки за тълкуване. Всеки хороскоп е уникален сам по себе си, има своите особености и индивидуални различия и лична консултация с астролог е препоръчителна при желание за дълбочинен анализ и конкретни насоки.

desi_new-pro_250_333

Деси Микулашева
Астрологични консултации и хюман дизайн
GSM: (+359 889 855 388)
e-mail: desimikulasheva@abv.bg
Facebook: DesiSpeaks
Skype: desimikulasheva

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,005 преглеждания

Comments are closed.