Какво мислят децата за любовта?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cute-kids-in-love-28

Свети Валентин е първата глътка свеж въздух след близо два месеца зима и естествена прелюдия към пролетта. Често на този ден се захаросваме от бликащото навред розово настроение и кутии шоколад. На този Свети Валентин ви предлагаме да спрем за малко и да се насладим на детската мъдрост. Защото макар рядко да го осъзнаваме, те винаги имат какво да ни кажат.

Ето отговори на въпроса „Какво е любов?“ от деца на възраст между 4 и 8 годишна възраст. Ще се убедите, че някои са по-смислени и по-дълбоки, отколкото можете да си представите.

– Любов е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен. (Тери – 4 г.)

– Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички. (Карен – 7 г.)

– Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с хората, които мразиш. (Ника – 6 г.)

– Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него. (Били – 4 г.)

– Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя. (Криси – 6 г.)

– Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват. (Емили – 8 г.)

–  Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако ти спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш. (Боби – 7 г.)

– Когато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги, дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов. (Ребека – 8 г.)

– Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, с която го виждаш всеки ден. (Ноил – 7 г.)

– Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре. (Томи – 6 г.)

– По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов. (Синди – 8 г.)

– Любов е, когато кученцето ти те близва по лицето дори и тогава, когато си го оставил цял ден само. (Мери-Ан – 4 г.)

– Любов е, когато мама вижда татко – мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд. (Крис – 7 г.)

– Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна. (Клер – 6 г.)

– Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето. (Илейн – 5 г.)

– Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови. (Лорен – 4 г.)

– Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашката му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и няма да го опари. (Дани – 7 г.)

– Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те”, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти, защото хората забравят. (Джесика – 8 г.)

Този материал е любезно предоставен от www.HighViewArt.com – сайт за визуална култура

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

15,679 преглеждания

Comments are closed.