Как да заченете момиче

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Фантазия с бебета

Мечтаете си за панделки, сладки роклички, прически и детска стая, в която всичко е розово? Ако искате да имате момиче, може би ще ви е интересно да прочетете този материал и евентуално да опитате някои от предложените тук идеи за зачеване на момиче.  

Докато скептиците твърдят, че е невъзможно да окажете влияние върху пола на бебето, има и доста интересни (понякога дори забавни) теории, за това как да го направите.

Някои родители са категорични, че са успели да заченат момиче, като са следвали определени ритуали, използвали са различни пози в спалнята и дори са планирали романтични, а не импулсивни актове. Въпреки че лекарите категорично заявяват, че подобни методи са бабини деветини, много родители, които искат да си направят бебе от определен пол, безрезервно вярват, че помагат.

Ако сте сигурни, че искате да имате момиче, може да експериментирате с тези трикове, които някои родители, астролози и дори неколцина доктори препоръчват.
 

Следвайте Китайския лунен календар за зачеване

Известният календар за гадаене на пола се предава от ръка на ръка сред жените доста преди да се разпространи масово по мрежата. Според общото мнение той датира от 700 години в Китай, като е адаптиран за по-лесна употреба според нелунарния, или Григорианския календар (календарът, който имате на бюрото си по всяка вероятност). По този тайнствен календар се познава пола на бебето според възрастта на майката и месеца, в който е заченала. Например, ако сте на 25 години и искате да имате момиче, трябва да се опитате да заченете през януари, април, май или юли според Китайския календар за зачеване. Привържениците на календара твърдят, че той е верен в 99% от случаите.
 

Диета за момиченце

Експерти по темата казват, че спазването на специална диета няколко седмици преди зачеването може да увеличи шансовете ви за момиче. Според тях смяната на диетата променя киселинния баланс в тялото, което допринася за пола на бебето.

Според тези експерти ключът към зачеването на момиче се крие в консумирането на много храни с висока киселинност като грейпфрути, портокали, лимони. Според тази теория киселинната среда убива сперматозоидите, отговорни за създаването на момченца, като така тези за момиченца имат по-голям шанс да стигнат до яйцеклетката. Тези, които вярват в тази теория, смятат също, че диетата ви трябва да е богата на калций и магнезий, но бедна на сол и калий, ако искате да заченете момиче.
 

Няма проблем да не е дълбоко…

Според друга школа мислители определени пози в секса увеличават шансовете за момиче. Според д-р Ландрум Шетълс, автор на книгата „Как да изберете пола на бебето си”, плиткото проникване на мъжа в жената е в полза на правенето на момиченца.

Шетълс обяснява, че вагината е с по-високо киселинна среда по-близо до входа, а както споменахме преди това – някои хора смятат, че сперматозоидите за момченца не се справят добре в киселинна среда. За постигане на това „по-плитко” проникване Шетълс предлага мисионерската поза за двойки, които искат момиче.

Разбира се, ако ви стане скучно, може да проявите творчество, като не забравяте принципа на плиткото проникване.
 

Уцелете точния момент

Според метода на Шетълс моментът на зачеването е най-сериозният фактор при определянето на пола на бебето. Заедно с няколко други експерти, Шатълс твърди, че сперматозоидите с Y хромозома (за момченца) са по-бързи от тези с X хромозома (за момиченца). Сперматозоидите за момиченца обаче се предполага, че са „по-издържливи” и оцеляват по-дълго в тялото на жената от сперматозоидите за момченца.

Ако се позовем на тази теория, следва, че е по-вероятно да заченете момиче, ако правите секс всеки ден от 2 до 4 дни преди овулация, след което се въздържите от секс за 1-2 дни преди овулацията и още няколко дни след нея. Предпоставка за това е, че докато дойде овулацията, всички сперматозоиди за момченце ще са загинали и така се дава шанс на сперматозоидите за момиченца да оплодят яйцеклетката. Обратно, ако правите секс в деня на овулацията си, по-бързо плуващите сперматозоиди за момченца е вероятно да изпреварят тези за момиченца и да оплодят яйцеклетката. Този подход изисква да познавате добре вашия цикъл и да следите внимателно календара или да правите тестове за овулация, за да определите точно кога се пада тя. 
 

Гореща любов

Според друга теория спермата за момиченца предпочита, или поне има по-голяма поносимост, към по-висока температура. Ако се позовете на това, може да помолите партньора си да си вземе горещ душ преди акт, ако искате да имате момиче.

Независимо дали това работи ли не, не трябва да прекалявате. Като цяло за увеличаване на плодовитостта е нужно сперматозоидите да са на по-хладно. Затова честите горещи бани или  прекалено стегнатите слипове може да имат дълготраен вреден ефект.
 

Без оргазъм!

Според метода на Шетъл полът на бебето се предопределя и от оргазма на жената. Според тази теория, ако жената получи оргазъм, организмът й отделя субстанция, която увеличава алкалната среда. Тъй като тя е благодатна за правенето на момченца, Шетълс казва, че жената не трябва да получава оргазъм, ако иска момиченце.

Това може да е в противоречие с виждането на някои опитни майки, според които да го направите бързо и без много церемонене е начинът да се сдобиете с момченце!
 

Забавете темпото

Две майки, всяка от които има момче и момиче, като цяло изказват едно и също мнение, но с много думи, което накратко звучи така: ако искате момиче, планирайте една романтична вечер.

 „Дъщеря ни беше зачената в добре планирана вечер с тиха музика и свещи”, казва Кейси от Бирмингам. От друга страна, разказва, че синът им е заченат в обедната почивка на мъжа й. „Никаква нежна музика, никакви свещи – бум-бам, благодаря ви, мадам и обратно на работа.”

Холи от Атланта разказва подобна история. „Ако искате момиче, трябва да правите строго контролиран планиран секс, който да съответства на внимателно преброените дни на цикъла”, казва тя. Холи обяснява, че именно по този начин тя и съпругът й са заченали тяхното малко момиченце. От друга страна, синът им е заченат по съвсем друг начин. „Ако искате момче, пийналият ви съпруг трябва да ви се нахвърли на пода в хола в една обикновена нощ през седмицата, а вие да нямате никаква идея в кой ден от цикъла си сте,” смее се тя.

Кейси поставя нещата простичко: „Ако се опитвате да заченете момиче, правете секс по начина, по който една жена би искала. Започнете с тиха музика, свещи и си дайте цялото време на света.” Какъв по-хубав начин да дадеш живот на едно малко момиченце?
 

Извадете секса от сметката

Ако сте абсолютно решени да имате момиче, може да опитате с една солидна сума, за да си осигурите XХ хромозомите с оплождане инвитро. Това разбира се е безумно крайно и много хора намират за неморално и неестествено да се използват такива методи, освен в случай на сериозен репродуктивен проблем.

Ако пръскането на голяма сума пари и преминаването през куп неприятни медицински процедури не е част от плана ви, може да си осигурите момиченце и чрез осиновяване. Може да се доверите на късмета, на фолклора, на различни теории и практики, за да се сдобиете с бебето на вашите мечти. А може да поискате да изядете още един грейпфрут, докато сме на темата!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Зачатие

100,839 преглеждания

Comments are closed.