Как да се забавлявате заедно с бебето: втора част

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby dance

Прочетете и първата част на материала.

Криеница
Това, сигурна съм, всички знаят, е наистина полезно упражнение. Така дребчо започва да научава, че, когато нещо е скрито от погледа, не е изчезнало. Най-лесният вариант е със закриване на лицето с ръце, махаш ги, казваш „Куку!“, пак закриваш – гарантиран смях на щедри порциони. По-сложните разработки са криене на играчка под одеалцето и опити вербално да стимулирате бебето да я намери с „Къде е Мечо?“; при нас още не е овладяно, но скоро, скоро.

Простички игри
Една от любимите ни игри е протягането. Не знам защо, един ден съвсем спонтанно ми хрумна да покажа на дъщеря си колко приятно е човек да се протяга след сън. Естествено, тя и сама си се протягаше, то си е заложено, но реших да го правя и аз. Протягам ръце високо над главата си и се извивам, все едно лежа по гръб. Обзема ме онова прекрасно чувство на спокойствие и блажена леност, точно същото, което изпитваш, когато се изтягаш сутрин след събуждане. Тя супер бързо прихвана и сега, само като вдигна ръце, тя повтаря, притваря очички и се изпъва; аз правя същото и да ви кажа то си действа като страхотно мил момент на релакс. Няколко пъти на ден много ме зареждат, предполагам, и нея.

Разказвайте му
Нося дъщеря си на ръце из къщата и й соча различни предмети, казвам й как се назовават, разказвам й откъде са, кога са се заселили в дома ни, защо ги харесваме, за какво служат. От сигурни източници знаем, че колкото повече се             говори на бебето, толкова повече учи то, толкова повече думички трупа в запаса си, толкова по-спокойно е в света, защото му е обяснен.

Смешни физиономии
Честно казано, вече не знам кой кого учи по този параграф. Сякаш изведнъж започнахме да правим смешни физиономии, на които аз и бащата на принцесата ми измисляме още по-смешни имена. Тя сбръчква личице, аз повтарям (естествено, и той), тя пак, аз пак… получава се страхотна игра, в която бебето се учи да инициира общуването помежду ни. Mай все пак тя измисля физиономиите, не аз
А тъй като вчера беше 1 април, денят на хумора и шегата, предлагам ви да си организирате собствен забавен ден, още един Правете си особено много смешни физиономии заедно с бебочето. Например.
Каквото и да ви хрумне, смейте се от цяло сърце и се забавлявайте във всеки благословен миг, който прекарвате със своето прекрасно дребно създание!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,220 преглеждания

Comments are closed.