Как да се погрижим за кожата, склонна към атопия ?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За атопичния дерматит сме писали неведнъж, но за съжаление това е все по-често срещан проблем както при възрастни, така и при съвсем малки деца и бебета. Според специалистите този тип кожни раздразнения се появяват все по-често заради живота в големите градове – замърсен въздух, стрес, забързано ежедневние. Изследванията на La Roche-Posay показват, че за трайно облекчаване на кожата, склонна към атопия, трябва да се балансира нейният микробиом – невидимата жива екосистема на кожата.

Как Lipikar помага в грижата за сухата кожа или кожа, склонна към атопия?

Разбира се, когато искам да научим повече за един продукт, първото, което правим е да прочетем кои са активните съставки:

МАСЛО ОТ КАРИТЕ
То е известно със способността си да възстановява хидролипидния филм на кожата с липиди, подобни на тези на кожата.

НИАЦИНАМИД
Тази съставка помага да се намали усещането за сърбеж, причинен от сухота, както и да се възстанови липидната бариера върху кожата.

AQUA POSAE FILIFORMIS
Ексклузивна патентована съставка, която действа върху факторите, отговорни за изключително сухата кожа и разрежда пристъпите на силна сухота. Помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом.

ТЕРМАЛНА ВОДА LA ROCHE-POSAY
С уникална комбинация от селен и други микроелементи, тя има антиоксидантно и успокояващо кожата действие.

LIPIKAR_600КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА LIPIKAR Baume AP+M

Този продукт е специално разработен за кожа, склонна към атопия и алергии. Неговите активни съставки моментално успокояват кожата, има подсилена ефикасност срещу разчесване и рецидив и възстановява баланса на микробиома на кожата.

larocheanthelios_400_525

Не забравяйте, че тепърва започват все по-топли и слънчеви дни, а едно от най-важните неща преди да излезете навън е слънцезащитата. Специалистите препоръчват да започнете да предпазвате детето си от вредните слънчеви лъчи след 6-месечна възраст. Тук на помощ идва слънцезащитното мляко за бебета ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF50+/UVA-PF39, което осигурява много висока и широкоспектърна защита за деликатната или склонна към атопия бебешка кожа. Патентованата филтърна технология XL-PROTECT осигурява широкоспектърна, много висока UVA/UVB защита и помага за превенция на ефекти, причинени от замърсяване и инфрачервени лъчи.

Повече за правилната грижа за атопичната кожа може да прочетете в интервюто с дерматолога д-р Къчева.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

19,008 преглеждания

Comments are closed.