Как да премахнем бебешките крусти?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Бебешките крусти са често срещано състояние на кожата при бебетата. Младите родители, които за пръв път се сблъскват с това, може да сметнат това състояние на кожата  за сериозно, но в тази статия ще разберем защо това не е така и как да се справим с тях. За целта е добре да знаем какво представляват бебешките крусти и да изберем правилните продукти за третирането им.

Какво представляват бебешките крусти и защо се появяват?

Бебешките крусти представляват натрупан себум и мъртви кожни клетки по кожата на бебето. Те се наричат още млечни корички или бебешка кал, а задържането им дълго време, както и затоплянето им, създава благоприятни условия за живот на различни микроорганизми и дори е възможно да се развият нежелани възпалителни процеси.

Важни подробности, които трябва да знаете за бебешките крусти:

Бебешките крусти не са състояние, което да притеснява младите родители или да изисква намесата на педиатър. Обикновено нямат нужда от специално лечение, а само от редовна хигиена на бебето, за да може да бъде ограничена появата им. Вероятно е да забележите появата на крусти от раждането до първата му година. Състоянието е нормално, а бебчо може дори да не реагира с раздразнение. Това не значи обаче, че не трябва да се стремите да ги премахнете. Най-често млечните корички се появяват по главата, зад ушите, по веждите и челото. В някои случаи се срещат и по слабините. 

Добре е да сте наясно, че крустите може да изглеждат различно при различните бебета. При някои приличат на незабележими бели люспички, а при други на жълти, кафяви или оранжеви, по-твърди корички. Може да са струпани на едно място или да обхващат по-голяма площ.

Защо и как се появяват?

Вашето бебче се ражда почти без никаква защита на кожата. Кожната му бариера се формира до навършването на годинка.

Крустите се появяват най-често по челото и скалпа, защото точно там се натрупва най-голямо количество себум.

Как се третират бебешките крусти?

За третиране на крустите не е нужна специална медицинска намеса. Би трябвало да изчезнат до първата година на бебето, докато най-голямо количество може да забележите в третия месец. Крустите са подобни на пърхота при големите хора и тийнейджърите, но разбира се, няма как да бъдат третирани със същите продукти. Те изискват специализирани бебешки продукти, които да щадят кожата на Вашето бебе. Ако не обърнете внимание на млечните корички и позволите да се натрупат, може да рискувате развитието на възпаления.

Какви са основните предимства на шампоана против крусти на Бочко?

Шампоанът на Бочко за чувствителна кожа и против крусти деликатно измива кожата и косата на Вашето слънчице и действа благоприятно при появилите се млечни корички. Активните му съставки включват растителен глицерин за повишаване на хидратацията на кожата, пантенол, за задържане на влагата и обновяване на клетките, екстракти от смрадлика, невен и лайка, които защитават и възстановяват засегнатите участъци.

Благодарение на съставките си, шампоанът отстранява крустите, намалява сърбежа, предотвратява повторното им образуване и овлажнява нежната кожа на бебето. Формулата е нежна към очите, за да избегнете раздразнения и плач.

За да се радвате на видим резултат, е важно да използвате шампоана в продължение на 3 седмици, 2 до 3 пъти седмично, като нанасяте с внимателни движения и след това изплакнете.

Прилагайки редовна и внимателна грижа с правилните продукти, можете да намалите вероятността за образуване на бебешки крусти и да подсигурите на бебчо комфорт и здрава кожа. Не забравяйте, че грижата за бебето е едно прекрасно изживяване, което изисква търпение и любов, дори в ситуации на дискомфорт.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,623 преглеждания

Comments are closed.