Как да премахнем дъвка от различни повърхности

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

изтеглен файлВсе още се спори по въпроса, дали дъвченето на дъвка е вредно или може и да носи някакви ползи за здравето. Във всички случаи обаче, кое дете не обича да дъвче дъвка, да поглъща сладостта й и разбира се да прави балони. Ето няколко трика, как да се отървете от лепкавите петна от дъвка върху различни повърхности:

 

 

Дъвка в косата

Ужасна ситуация, но често се случва. За да изчистите дъвката от косата, използвайте обилно количество фъстъчено масло. То ще отслаби лепливостта на дъвката. След това малко по малко отлепяйте. Остатъците лесно ще паднат, след като измиете косата си с шампоан.

Дъвка по дрехите

Много лесно ще се спасите от този проблем – с две кубчета лед! Сложете ги от двете страни на плата и търкайте, докато дъвката се втвърди, а ледът се разтопи. След това с тъпата страна на нож за масло изчистете дъвката. Друг вариант е директно да сложите дрехата във фризера, докато петното замръзне.

Дъвка на килима

Най-напред се опитайте с пръсти да премахнете колкото се може повече от полепналата дъвка. След това пак използвайте трика с леда.

Дъвка по тялото

Да, това също се случва, принципно не е много трудно да я отлепите, но понякога изисква повече усилия, особено ако не я забележите навреме. В тази ситуация ще ви свърши работа тампон с бебешко олио. Разтрийте кожата около дъвката, за да поеме от олиото и след това нежно отлепвайте.

Дъвка от микрофибър

Дъвката от микрофибър се премахва с яйчен белтък. Залейте дъвката със сместа, оставете да подейства около 5 минути и след това внимателно отлепяйте.

 

Вижте още:

Как да премахнем петна от свещ, вино, кръв или мастило с домашни средства?

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,796 преглеждания

Comments are closed.