Как да оцелеем в борбата да бъдем добри майки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

best mothers

Добре дошла в Клубът на мама. Аз съм от майките, на които им е писнало от хора, които все дават съвети, компетентни са по всички въпроси, а не са членове на клуба. Затова, прочети внимателно тези правила, преди да кандидатстваш за членство:

  1. Никакво чистене. Не чисти дома си, ако други майки ще ти идват на гости. Ако твоята къща е перфектно чиста, ти ще бъдеш изхвърлена от клуба. Ако очакваш от нас да почистим, преди да ни гостуваш, отново ще бъдеш изхвърлена от клуба.
  2. Наричай ги „срещи“. Когато се уговаряш за кафе, обяд или вино с други майки, не ги наричай така, не казвай отивам на обяд, да пия едно винце. Ти имаш много важна среща. Ако си прекалено честна – си вън от клуба.
  3. Не критикувай децата на другите майки. Не ми пука, че някоя майка се оплаква от детето си; никога не се намесвай! Тя като негова майка има право да го критикува. Ти – не! Просто поклащай глава, кажи й, че е свършила страхотна работа и долей вино на всички.
  4. Не преигравай с не съвсем истинските празници. Св. Валентин? Денят на Св. Патрик? ТОВА НЕ СА ИСТИНСКИ ПРАЗНИ. Ок, отбележи ги по някакъв начин. Но, за любовта на Клубът на майките, спри да декорираш цялата си къща с храна и декорации. И каквото и да става, моля те, не ни подарявай глинени джуджета, златни монетки или други подобни простотии.
  5. Не бъде прекалено активен доброволец. Да, нямам против да помагаш с каквото можеш (и трябва да го правиш!). Но не бъди от майките, които се ангажират с абсолютно всичко.
  6. Споделяй с другите от клуба. Говори ли вече с детето си за секс? Разкри ли му тайната за Дядо Коледа и Феята на зъбките? Тогава помогни на другите майки да подготвят децата си. И самите себе си.
  7. Не ни включват в родителските си задължения. Да, разбира се, че от време ще гледаме детето на някоя от вас, но не ни кани на танцовия фестивал на детето си, спортно събитие, в което взема участие и т.н. Това си е ваше задължение. Ние също си имаме.
  8. Не съди другите. Имаш крайно мнение по повод храненето с бутилка или кърменето? Кога детето трябва да свали памперса? Дали да спи в стаята на родителите? Дали да се върнеш на работа или да си останем  да гледаме детето? Запази го за себе си. Всички ние постъпваме така, както го усещаме, за да оцелеем в борбата да бъдем добри родители. Освен ако някой специално не те попита за мнението ти, дръж устата си затворена.
  9. Не прави така, че другите членове да изглеждат лоши. Ако правиш някое от тези неща всеки ден, по-добре не ги споменавай пред другите: секс, домашно приготвена храна, къпане, пране, чистене, всякакви други домакински неща. Сериозно, запази го за себе си.

Ще се справиш ли с правилата ни? Ако да – ще се радваме да те приветстваме в нашия клуб J

По материали от: www.scarymommy.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,431 преглеждания

Comments are closed.