• No categories

Как да боядисаме яйцата, без да боядисаме децата?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

30328_600_

Няма дом, в който да има деца и да няма голямо вълнение в деня когато ще се рисуват великденските яйца. Само майките, обаче, знаят какви могат да са последствията от това начинание, особено ако децата са повече от едно и ако са на възраст между 2 и 5.

Още при мисълта за това, иначе творческо занимание, ви побиват тръпки, нали? Представяте си всякакви апокалиптични сцени от близкото бъдеще на вашата кухня, а често и на целия ви дом, които има шанс съвсем скоро да бъде предекориран в цветовете на дъгата, при това по-трайно даже отколкото е възможно да си представи всеки специалист по вътрешен дизайн и боядисване.

Но на Велики четвъртък, когато традиционно се боядисват великденските яйца, ние имаме добра новина за онези от вас, които са решили да включат децата си в това наистина вълнуващо занимание, независимо от риска последствията да ви разплачат.

И така – ще са ви нужни яйца, течни или желатинови бои за хранителни цели и найлонови торбички за сандвичи. Сварете яйцата по обичайния начин и ги охладете до температура, която позволява децата да ги хващат с ръце, изсипете в няколко пликчета от боите – червена и жълта в едно, синя и зелена в друго, оранжева и лилава в трето. Взимайте по едно яйце и го поставяйте внимателно в пликчетата. Тук идва ред на децата – връчвайте им по едно пликче, което сте стегнали в горната част с ластиче. Предупредете децата да не стискат силно яйцето, за да не го счупят. След като добре го омажат с боите отворете плика и извадете с вашите ръце вече боядисаното яйце. Оставете го да изсъхне. Накрая обтрийте с тампон, напоен в олио или зехтин.

 

Ръцете на малките художници са чисти, стените също. Не е ли прекрасно!

Резултатът –  яйца, които са истински произведения на изкуството.

Снимки: notimeforflashcards.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,711 преглеждания

Comments are closed.