Искаш ли малко зомби за приятел?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

„Мортина. История, от която да умреш от смях“

mortinacover-kНа пръв поглед Мортина е едно малко момиченце, но по-различно от останалите, защото тя е момиченце зомби. Живее във странна вила, която носи необичайното име Упадък заедно с леля си Упокойна и никога, никога не се разделя със своя приятел хрътката албинос – Скръбен, което всъщност е единственият й приятел.

Като всяко малко момиченце, Мортина мечтае да си има приятели на нейната възраст, за да си играят, но това е невъзможно, защото й е забранено да си показва дори нослето пред другите деца, за да не ти изплаши.

Един ден, обаче, точно на Хелоун, тя получава идеална възможност да излезе от къщи и да се позабавлява със своите маскирани връстници, без дори да й е нужен специален хилоуински костюм.

Но… какво се случва, когато другите деца разбират, че костюмът й всъщност не е костюм?

Авторката на забавната история за малката Мортина – Барбара Кантини, е родена във Флоренция през 1977. Специализира анимация и като аниматор участва в създаването на различни телевизионни серии на италианската телевизия РАИ до 2011, когато печели конкурса „Илюстратор на годината“. Оттогава се посвещава на илюстрацията, като работи за американски, английски и италиански издателства. „Мортина“ е нейната първа изцяло авторска книга. Живее в околностите на Флоренция със съпруга си, има две дъщери, три котки и един палав хамстер.

Поръчай ТУК (сега с отстъпка)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,200 преглеждания

Comments are closed.