ИКЕА отзовава палки и барабанче LATTJO

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ИКЕА приканва клиентите, които са закупили палки или барабанче LATTJO, да ги върнат обратно в магазин ИКЕА, където средствата за закупуване на стоката ще им бъдат възстановени в пълен размер. ИКЕА уточнява, че продуктите са напълно безопасни за употреба от деца над 6-годишна възраст, както е препоръчано на опаковката.

ikea 1

 

Това е предпазна мярка в резултат на сигнали от служители на ИКЕА, че гумената топка на палките може да бъде откачена и да привлече вниманието на по-малки деца. Нито един инцидент, свързан с отзованите продукти, не е регистриран досега. 

Продуктите са тествани и одобрени спрямо приложимите стандарти за безопасност на играчките. Въпреки това по време на последвалото задълбочено проучване, ИКЕА идентифицира рискове, които стандартите не адресират.

ikea 2

„Разработваме продукти, които имат за цел да стимулират детската креативност и естествената нужда за игри. Децата не мислят за своята безопасност, докато играят, затова ние трябва да направим това, когато създаваме своите продукти. Нашата визия е да предлагаме само продукти, които бихме дали на собствените си деца. Въпреки че са преминали тестовете за съответните стандарти за безопасност, решихме да отзовем превантивно палките и барабанчето LATTJO, за да избегнем

всякакъв риск от инциденти,” заявява Синди Андерсен, ръководител Детски продукти в ИКЕА.

Палките и барабанчето LATTJO се продаваха в магазините на ИКЕА от началото на ноември 2015 г.

Продуктите могат да бъдат върнати във всеки от магазините на марката срещу пълно възстановяване на средствата за закупуване. За повече информация посетете IKEA.bg.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Новини

Етикети:

3,710 преглеждания

Comments are closed.