Грозното пате – премиера на Столичен куклен театър за най-малките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

GROZNO-PATE-1

На 27 април 2018 г. – събота, от 19 часа, в салона на бул. „Янко Сакъзов” 19, Столичен куклен театър ще представи премиерния си спектакъл „Грозното пате” по една от най-известните приказки на Андерсен, написана през 1842 година. Сюжетът на приказката е по истински преживявания на  автора.

С финес, завладяващ разказ и на достъпен за най-малките зрители език, приказката отново оживява на сцената на Столичен куклен театър и поднася посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен.

Детските приказките на Андерсен са повече от 150, именно те го определят като една от най-значимите фигури в световната литература. Неговите творби хвърлят искри и запалват пламъка на човечността в хорските сърца. Приканват всеки да се замисли,  да се вгледа в себе си и там да открие красотата и любовта, да вярва, че винаги може от Грозно пате, да се превърне в красив бял лебед!

Драматизацията и режисурата са на  Мария Банова. Сценографията e на Васил Рокоманов. Куклите и костюмите са дело на Силва Бъчварова. Музика – Димо Стоянов от P.I.F.

Участват актьорите: Мая Бежанска, Камен Асенов, Румен Гаванозов, Димитър Иванов.

ELPOKANA-PATE

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

965 преглеждания

Comments are closed.