• No categories

Гривна и фибичка от бързосъхнещ моделин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Нека вкараме пролетното настроение и в дома ни

По идея от Невена Тодорова
handmade-bg.blogspot.com


Да си направим гривна и фибичка с цвете за малко пролетно настроение.


Необходими са само малко от бързосъхнещия моделин и инструменти за работа : пластмасово ножче и дървено шишче.


Вземете малко от сместта и разточете върху гладка повърхност на не много дебела пръчица. Нарежете с ножчето пръчицата на равни части.


Оформете малки топчета от всяко парченце. Това ще са нашите маниста за гривната. Направете  достатъчно количество.


С помощта на дървеното шишче пробийте всяко едно от топчетата, за да може да ги нанижем после. Оставете да изсъхнат на стайна температура за около 1 ден.


От останалата смес направете още две топчета : едно по-голямо и едно малко. От тях ще направим цвете за фибичка. Натиснете голямото топче с пръст в средата, така че да се образува вдлъбнатина без да го пробивате.


За да се оформи цвете направете няколко прореза с ножчето към центъра. Пет – ако искате цвете с пет листа . Дооформете ъглите на листенцата и добавете детайл като натиснете с върха на ножчето в средата на всяко листо. Оставете да изсъхне и да се втвърди за около 1 ден.


След като са добре изсъхнали нашите маниста и цвете са достатъчно здрави и водоустойчиви. Оцветете манистата с помощта на шишчето.


Избрах за моята гривна няколко тона зелено, а за цветето – червено и жълто. Нанижете манистата на здрав конец или тънък ластик и гривничката е готова. Цветето залепваме върху една обикновена фибичка. В средата, където направихме вдлъбнатина залепваме малкото топче оцветено в жълто като тичинки.


Експериментирайте с цветовете и направете различни шарени цветя и маниста. Ако искате да са напълно водоустойчиви може да ползвате акрилни боички вместо темперни. Сместта, която ви е останала запазете в затворен съд в хладилник, за да не изсхъне. Можете да я съхранявате дълго време без да се втвърди и да я използвате за други проекти.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,156 преглеждания

Comments are closed.