Грипната ваканция не се отнася за децата от детските ясли и градини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

detska-gradina-k

В петък Столичната регионална здравна инспекция обяви грипна епидемия в София, която започва от днес – 27 януари и ще продължи до 4 февруари.

Заради нарастването броя на заболелите от остри респираторни заболявания в столицата и създаването на епидемиологична обстановка ще бъдат  преустановени учебните занятия в столицата. Учениците ще бъдат отново на училище на 6 февруари след междусрочната ваканция, която е на 5 февруари.

През този период детските градини и ясли ще продължат да приемат деца при засилен контрол върху здравословното им състояние от страна на медицинските специалисти, работещи в детските заведения. Това съобщиха от Столична община.

С обявяването на грипната епидемия се разпореждат ограничителни мерки за провеждане на профилактични и планови дейности в лечебните заведения. Спират се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, плановата оперативна дейност и свижданията в болничните лечебни заведения.

Здравните власти съветват гражданите при възможност да избягват места, където се струпват много хора, да ограничат контактите с видимо болни лица, да засилят личната хигиена,  както и при симптоми на остро вирусно заболяване да се обръщат към личните си лекари.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,518 преглеждания

Comments are closed.