Гениалната идея на една майка, която като вас има нужда от няколко минути без бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

maika-idea_k

Тази идея може да ви се стори хитра или смешна, но истината е, че често докато сме в т. н.  „отпуска по майчинство“, рядко ни остава време да отидем до тоалетната или да си вземе душ сами и при затворена врата, а какво остава да се погрижим за външния си вид или нещо по-сложно.

И, да, откровено трябва да си признаем, че всяка от нас мечтае за няколко минути време на ден, в които да остане насаме със себе си.

От снимката, споделена  в Maternidarks във  Facebook, ясно се вижда как е решила тази задача една майка.

Тя е напълнила един чифт дънки с меки играчки и ги е поставила на дивана така, сякаш тя самата седи там. Това, оказва се, създава илюзията в бебето й,  че тя реално присъства в стаята и детето е спокойно.

Обяснението под снимката е следното: „Бебето ми е на този етап от своето развитие, в който ако не съм до него започва да плаче неудържимо и дори не ме оставя да направя обяд. Той не иска да го гушкам или да си играя с него, а просто има нужда да усеща присъствието ми. Дори не ме поглежда, само от време навреме проверява дали съм наоколо, а затова е достатъчно да вижда краката ми.”

От сътворяването на тази „арт инсталация“ се оказва, че има поне двама доволни – бебето, което не страда от отсъствието на майката и майката, която успява да приготви обяд и дори да отиде до тоалетната без компания.

Коментарите под снимката, разбира се, са очаквано разнопосочни  – от обвинения заради това, че е оставила бебето си само и по този начин го пренебрегва, до възхита от идеята да направи това.

Интересно, дали тази идея би сработила и у дома?

Вие как мислите?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

38,043 преглеждания

Comments are closed.