Филе от хек
Продукти:
400гр. филе от хек, сока на един лимон, 6 супени лъжици зехтин, микс от свежи зелени билки, черен пипер на вкус, 400гр. картофи, 2 супени лъжици краве масло, 50 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
В малка купа разбийте лимоновия сок и зехтина. Добавете щипка сол. Мариновайте почистените филета с половината от сместа за около един час. През това време сварете на пара предварително обелените картофи. Докато са още топли, пасирайте с млякото и кравето масло. Овкусете с щипка сол. Нарежете свежите билки на ситно и добавете черния пипер. Хубаво натрийте филетата със сместа, така че да образува плътна зелена коричка и сложете да се изпекат на скара или на оребрен тиган. Сервирайте върху канапе от картофено пюре и полейте с останалия сос.
Приятен апетит!
Рецептата е предоставена от издателство Колхида
Вижте още рецепти за цялото семейство
7,631 преглеждания