Еднодневен Anime & Gaming Festival за косплей, гейминг и традиционни японски изкуства

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

anime-fest

Тази събота, на 22 юни, в Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще се проведе първото издание на Anime & Gaming Festival. То е има амбицията да привлече младата публика от Пловдив, но и от цялата страна с тематична програма, включваща най-новото от света на гейминга и японската поп култура.

Еднодневният фестивал включва косплей (Cosplay), К-поп (К-pop), гейминг, работилници, японски традиционни изкуства, демонстрации, лекции и базар.

Специални гости на събитието ще бъде косплей дуото MioMayo от Япония, които са представители на страната в World Cosplay Summit за 2018. Срещата с тях включва и представление с японски мечове, както и разговори с феновете. Дуото е и част от журито на Cosplay конкурса на фестивала с награден фонд от 1000 лева.

Присъстващите ще могат да се включат в някоя от работилниците с теми, познати за последователите на този вид култура, като Pixel art, Кири-е, оригами и Gunpla майстори.

За феновете на гейминга ще има три големи добре оборудвани зони за турнири и предизвикателства по League of Legends, Fortnite, Apex Legends и други с големи парични и предметни награди. В същата зона ще се проведе и голям турнир по Brawl Stars (Showdown) с водещ Slavi “The Clashers”.

Фестивалът ще зарадва и феновете на класическите и аркадни игри. В зона Retro всеки желаещ ще може да поиграе на Super Mario, “Танкове”, Mortal Kombat, Street Fighter и дори StarCraft I или Quake 2.

Предвидени са и тематични търговски щандове на магазини от цялата страна, които ще предлагат своите продукти, свързани с аниме и гейминг културата, като манга, комикси, фигурки и тениски.

Входът за цялото събитие е 5 лв., а децата до 7-годишна възраст ще влизат безплатно.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, Фокус: Японска култура.

Можете да следите актуалните новини за фестивала ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,375 преглеждания

Comments are closed.