Едно време какви торти имаше …

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Или

Баба ти все торти с принтове на Елза е яла …

 vanilla-kitchen-3

Родена съм на 2-ри януари. Малко след като всички са прекалили с руската салата, бананите и пържолите, идва моя рожден ден. И на никой не му се празнува. Тайно завиждах на брат ми, който има рожден ден през юни и винаги получаваше торта с ягоди. Нашите събираха всички на двора пред къщата ни, играехме до тъмно, тичахме боси по тревата и се гонехме. А през януари освен кисело зеле и филе Елена, кой консумира друго? Понякога дори сняг няма навън, за да се овъргаляш като мечка малинарка. А понякога пък температурата е толкова минус безкрайност, че по-добре да си стоиш на топло вкъщи и да чакаш да пукне пролетта.

Но!

Няма по-прекрасна майка от моята. Тя впрягаше цялата си креативност, за да ме зарадва с торта, която слагаше в малкия си джоб летните изкушения на приятелите ми. Събирахме се с всичките ми другарчета в хола, които ми носеха дребни подаръци и много опаковки от сапуни, станиоли от шоколади, картинки на колички от дъвки турбо и други такива ценни вещи, които трудно се намираха. То по-хубаво от това нямаше. А тортата? Тортата! Сушени плодове, ядки, натурален шоколад са само част от съставките, които се сливаха в перфектна симбиоза, за да зарадват небцето ти с експлозия от вкусове и аромати. Ядеш и ревеш се казваше в една реклама. Ама наистина! От кеф! 🙂

vanilla-kitchen-2

Днес вече дори и през зимата има ягоди, можеш целогодишно да консумираш какво ли не, вече никой не се съобразява със сезоните. Но аз никога няма да забравя тортите на мама.

Такива торти вече няма, мислех си наскоро.

Оказа се, че греша!

В Дианабад същестува едно малко, уютно, сгушено местенце, наречено Ванила китчън. Отидете!

Там целодневно ухае на кухнята от рождените дни в твоето детство! Ще ти хареса, обещавам!

 

Ние от Първите седем пък се нагърбихме с много тежката задача да опитаме всичките им лакомства. Започнахме с торта „Детство мое“. Тя е много подходяща за маниаци шокохолици, които ще оценят качествата на истинския шоколад и натурално какао. Блатовете са меки и подканващи, кремът – плътен и галещ. Специални адмирации към момичетата от кухнята на Ванилка, които така майсторски са украсили тортата! От нас 10 точки, друго не ни трябва!  Сити и доволни сме! Благодарим, Ванила китчън!

Ванила китчън е специално място, подходящо за хора, които се хранят с всичките си сетива!

Сладкарничката им се намира в кв. Дианабад, ул. “Крум Кюлявков” 15

Работят от понеделник до събота от 9-19 ч.

Посетете сайта им за още полезна информация: www.vanillka.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,528 преглеждания

Comments are closed.