Единственото нещо, което ми е донесло пълно щастие са децата!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Евелина Павлова – телевизионна и радио водеща, собственик на детското радио Family, жена с успешна кариера, но преди всичко щастлива майка на момиче и момче.

01

Когато човек е работил толкова дълги години в медиите, почти не остават тайни от професионалния му и личен живот, които да не са надълго и нашироко разисквани от всички, но ако оставим въпросите с жълт оттенък, които са приоритет на други медии, ни се иска да ви представим различната Евелина Павлова, такава каквато я срещаме в средата на юли – без грим, добронамерена, мила, излъчваща спокойствие и очарование майка на две деца – 13-сет годишна тинейджърка и син на година и пет месеца.

Естествено е да си помислите, че щом е слязла от екрана на телевизионните предавания, е загърбила кариерата си и кротко отглежда децата си, но това би било напълно погрешно. Първо, защото не е, второ, защото я съчетава по изключително успешен начин с майчинството и трето, защото и двете й се получават отлично и я правят истински щастлива.

След скоростните писти на телевизионните риалита и радио-предаванията, днес Евелина Павлова е посветена на една малко по-различна, но не по-малко интригуваща кауза – Радио Фемили. Това е първото у нас изцяло детско радио. Изчистено от политика, тревожни новини и жълти клюки, радиото е своеобразна свободна зона за хора с малки и по-големи деца, където всички могат да се почувстват уютно и комфортно.

02

За това как се случва един такъв проект, какви са грижите около него и как се поддържа той всеки ден, ще ни разкаже от първо лице самата тя.

П7: Ева, като медия за модерни родители и техните деца, не можем да не започнем разговора ни с въпрос на първо място за семейството и децата. Какво ще ни разкажеш за вас – как случвате ежедневието си на работещи родители с две деца?

Няма да лъжа, става все по-сложно. Ставам в 6, за да мога да работя преди синът ми да се е събудил. В 9.00 вече тръгваме към парка. Докато спи следобед , аз доработвам. В 18.00 отново сме навън. И така всеки ден. Работата ми в момента е изцяло свързана с децата и не е странно, че понякога отивам на среща с бебешка количка. Напоследък все по–често ми се случва и хората, с които се срещам по работа да са други майки, които също идват на среща с колички. Паркът е новият офис.

П7: Как реагира каката, когато научи, че ще имате и друго дете? Разликата е почти 11 години, имаше ли ревност?

Тя всъщност беше до мен през цялото време. Не е пропуснала консултация. Когато станах в 3 през нощта, защото беше дошъл моментът да отида в болницата , тя също скочи, за да дойде с нас. Виждам много предимства в тази голяма разлика. Споделих емоцията, от това че чакаме бебе с нея, като с най-добър приятел. В същото време си обещаваме, че ще продължаваме да имаме „своите” моменти. Вчера например, оставихме бебето на бабата и отидохме на кино.

03

П7: Трудно ли беше да се решите да имате второ дете?

Не. Винаги съм вярвала, че ще имаме поне две деца. Просто доста време гоних вятъра.

П7: Помага ли ви някой друг в грижите за децата и за домакинството или се стремите да се справяте сами?

Опитваме се да сме по-самостоятелни в грижите за Боби. Ането е отгледана от бабите и дядовците. Да са живи и здрави! Аз много бързо се върнах на работа в радиото и в телевизията. Те и сега помагат, но предпочитаме да сме самостоятелни и колкото се може повече време всички заедно. Дъщеря ми помага много, съпругът ми – също.

П7: Кога проектът „Радио Фемили“ се появи в мислите ви и колко време беше нужно, за да повярвате, че е възможно той да се случи?

Аз бях сигурна, че има смисъл да го започнем още от ден–първи. Не беше нещо ново , нито нещо трудно за нас. С екипът, с който правим радиото сме участвали в създаването на други радиа. Колеги сме от Радио ФМ+. Това са и хората, с които преди години поставихме началото и на Стар ФМ. Те винаги са били екипът , с който мога да обърна Земята. Ние сме приятели. Започнахме Радио Family като родители, които знаят, че и децата имат нужда от своята медия, своята музика, своите истории. И че радиото е най-подходящата медия, защото развива въображението, защото няма суета и показване, защото децата първо се научават да танцуват , после прохождат (това съвсем сериозно!). Музиката има невероятен ефект върху развитието на децата.

Статията продължава на следващата страница…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2

10,611 преглеждания

Comments are closed.