Един грипен симптом, който може да пропуснем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

obriv

Броуди Уилард е майка на малко момче и медицинска сестра. Тя отправи предупреждение към всички родители във Фейсбук, че децата им може да са болни от грип, без да имат обичайните оплаквания, но за сметка на това може да имат обрив, който дори да не забележат. В поста си, тя апелира да обръщаме повече внимание към общото състояние на децата и да ги наблюдаваме за обриви по кожата.

Преди няколко дни синът й се прибрал от училище с подобен обрив, който се разраствал при всеки опит да го преоблече или да го измие. Обривът нищо не можел да бъде овладян. Консултацията при педиатъра и направените изследвания дали положителен отговор за заболяване от грип.

Детето на Броуди така и не проявило други симптоми, като висока температура, зачервено гърло, хрема и кашлица. Налице били само обривите.

Грипът тази година е нетипичен, съобщават някои западни издания, затова и тази майка се почувствала задължена да публикува снимка на обрива на сина си и да предупреди другите родители за вероятността децата им да са болни от грип, макар и да нямат обичайните симптоми и оплаквания.

Броуди Уилард завършва съобщението си с апел към всички родители да наблюдават децата си за кожни обриви, дори и да нямат други оплаквания и признаци на заболяване. „Ако забележите дори най-незначителните обриви или пъпчици по кожата на детето си, обадете се на педиатъра си. Аз също никога не бях чувала за подобен грипен симптом, но очевидно грипните вируси мутират постоянно и трябва да бъдем внимателни.“

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,740 преглеждания

Comments are closed.