Джейми Оливър с кампания за свободно кърмене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

jamie-oliver


Популярният майстор готвач Джейми Оливър, който очаква пето дете, разкри предмета на най-новата си кампания – свободното и неограничавано кърмене.

Оливър призова тези, които „ги е грижа за здравето на децата“ да подкрепят неговата кампания, която да улесни майките да кърмят „навсякъде, където те искат“. Незаконно е да накарате кърмеща жена да напусне публично място, но изследвания показват, че много жени все още се чувстват неудобно, когато го правят.

Пред LBC Radio Джейми Оливър припомня, че Великобритания има „проблем“ с кърменето, тъй като е на едно от последните места по кърмени пеленачета в света.

Той прирпомня и серия от стряскащи твърдения, като например това, че храненето на бебета с изкуствено мляко може да доведе до затлъстяване, както и че кърменето повече от шест месеца, може да намали наполовина риска за майките за рак на гърдата.

Само преди броени дни световно известния готвач не скри радостта си от факта, че от 2018 г. Великобритания въвежда данък захар като средство за борба срещу детското затлъстяване. Джейми Оливър от години води борба вредната храна в училищата да бъде заменена от здравословни ястия.

„Ние трябва да подкрепим жените на Великобритания да кърмят повече, навсякъде, където те искат да го правят“, заяви той и припомни факти като това, че кърменето е нещо много естествено за хората, то е лесно, по-удобно е, а кърмата е по-полезна и напълно безплатна.

Когато ви е грижа за здравето на децата, не може просто да се фокусирате само върху едно нещо“, добавя Джйеми Оливър.

 

източник: www.dnevnik.bg
снимка: www.jamieoliver.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,546 преглеждания

Comments are closed.