„Движението е промяна!“ – велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hemophiliq

На 21 април 2019 г. в 11:00 ч. за четвърта поредна година ще стартира велопоход под надслов „Заедно“ – „Движението е промяна“ в подкрепа на хората с хемофилия. Той се организира от Българската асоциация по хемофилия и ще се проведе едновременно в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Сборният пункт в София са Пилоните на НДК.

Маршрут: Пилоните НДК – бул. „Генерал Скобелев“ до петте кьошета, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Тодор Александров“, пл. „Независимост“, пл. „Княз Александър Батенберг“, бул. „Цар Освободител“ наляво по Ул. Георги Сава Раковски, надясно по Ул. Врабча до Паметник Васил Левски. Прави се кратка почивка. Надясно по Бул. Васил Левски, наляво по Цар Освободител до Орлов Мост и надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до НДК, продължава се по бул. „Пенчо Славейков” надясно по бул. Витоша“ до входа на Южния Парк.

Целта на събитието е да се даде по-голяма гласност за особеностите на това заболяване, за адекватните методи на лечение, както и да се подобрят социалните условия  на живот за хората с вродени нарушения на кръвосъсирването.

Българската асоциация по хемофилия си е поставила редица дългосрочни цели, като част от тях включват подобряване на условията за достъп до детски градини и учебни заведения на децата с хемофилия, а също и преодоляване на психологическите бариери за по-адекватното им приобщаване към обществото.

Друга основна цел е осигуряването на профилактично лечение за пациентите над 18-годишна възраст, а така също и осигуряването на необходимите количества медикаменти за планови операции.

Велошествието “Заедно” – “Движението е промяна” е и призив  за промяна, а целта е информацията да достига до максимално широка аудитория, така че да се създаде по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

810 преглеждания

Comments are closed.