Дрехите, които да изберем, ако детето има чувствителна и раздразнена кожа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

La-Roshe-Posay2

Дрехите не са просто моден аксесоар, без който не можем да излезем на улицата. Тяхната основна и по-важна задача, е да ни предпазват от студ, вятър, дъжд и слънце.

За различните хора и за различните им професии дрехите са различни, пожарникарите носят униформи, които ги предпазват от високите температури, астронавтите имат скафандри, които им помагат да дишат, когато са в Космоса и т.н., но независимо от това на колко години сме, когато имаме чувствителна и раздразнена кожа с екзема или атопичен дерматит, дрехите, и по-точно материите, от които са изработени, са от огромно значение. Те трябва да са меки, изработени от естествени материи, най-добре памучни, без ръбове и вътрешни шевове.

Следващите съвети на La Roche-Posay са за това как да избираме облеклото на децата, ако имат раздразнена и чувствителна кожа, или са с екзема и атопичен дерматит.

Дрехите не бива да са прекалено топли

– В зимните месеци сме склонни да се обличаме повече. С особена настойчивост прилагаме това неписано правило спрямо децата. Когато правим това обаче, ги подлагаме на по-висок риск от простуда, защото често децата се изпотяват, а потта остава върху кожата за по-дълго време. Наред с това, потта може да раздразни вече съществуващата екзема. Добре е винаги да обличаме на детето памучна тениска или камизолка, която е от нежна памучна материя.

– Памукът е най-добрата материя

Екзематозната кожа обича да диша. За да се случва това, подборът на дрехи трябва да е особено внимателен и прецизен. Памучните тъкани позволяват на кожата “да диша” и да не задържа влага. Памучните тъкани и изработените от тях дрехи са подходящи както за студените месеци, така и за лятото. Добре е да се информираме за състава на всяка дреха, която купуваме за децата си или за себе си.
Полиестерните и вълнени материи не са подходящи за носене от деца и възрастни с признаци на раздразнена кожа.

– Носете дрехи с къси ръкави и крачоли

През летните месеци, когато е топло и слънчево трябва да се носят дрехи от леки материи, които не запарват кожата и я поддържат суха. По-големите деца и възрастните често избират дрехи с дълги ръкави и крачоли, защото се притесняват от вида на кожата си, но това не бива да е причина да избягват блузите с къси ръкави и късите панталонки.

– Вътрешни шевове, тесни дрехи и обозначителни етикети допълнително дразнят кожата

Изброените елементи в една дреха наистина могат да причинят големи неудобства и бели. Колкото по-тясна е една дреха, толкова по-висок е риска тя да предизвика дразнене и допълнителен сърбеж. По-добре дрехите да са по-широки, за да може кожата да диша и движенията да не са затруднени. Тесните дрехи могат да предизвикат сърбеж, а това може да доведе до разчесване на засегнатите участъци, до възпаление и кървене.

– Пране и грижа за дрехите

Новите, току-що закупени дрехи задължително трябва да се изперат преди първото обличане, тъй като по тях често има остатъчни химикали от производството и това може да доведе до раздразнение на кожата. Използвайте препарати, които не съдържа фосфати, оцветители и парфюми.

Използването на омекотители не е препоръчително. Използвайте сушилня, когато това е възможно, защото тя прави дрехите меки и пухкави.

– Пижама за истинска лека нощ

Малките деца прекарват в сън доста време от денонощието, така че е важно каква ще бъде пижамката им. Както и за връхните дрехи, така и за пижамата, най-добре е тя също да е от мека памучна материя, без вътрешни шевове, остри етикети и апликации.

Независимо от всички мерки, които взимаме, за да облекчим сърбежа и раздразнената кожа, не винаги това е достатъчно. За да сме сигурни, че всичко ще бъде наред, освен всичко казано до тук, е добре да имаме под ръка и  Lipikar Stick AP+, който е специално създаден за много суха, податлива към раздразнения, сърбеж и екзема кожа. Той е първият продукт, който незабавно облекчава сърбежа и е изключително лесен за употреба дори от най-малките.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,803 преглеждания

Comments are closed.