Дора, която обикаля света и учи децата да четат

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cover-Dora-obikalya-sveta

Дора, която обикаля света и учи децата да четат

На 8 юни започна околосветското пътешествие с неуморната Дора!

Ще попитате коя е Дора и защо трябва да знаем за нейното пътешествие?

Дора е героинята от забавната и увлекателна книга „Дора обикаля света!“ и която е посветена на Празника на приятелството! А има ли нещо по-ценно и прекрасно от приятелството?

Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица в света за последните години. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда „Еми“.

В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица. В света до момента са издадени над 500 заглавия. Прелестното момиченце неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Приключенията на Дора стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Всички книжки за находчивата изследователка са отлично илюстрирани, текстът е добре балансиран, лек и закачлив. Историите провокират малките читатели да решават съобразени с възрастта им логически и математически задачи, възпитават вкус към изкуството, улесняват процеса на учене на чужд език, поощряват редовната физическа активност. Случките са забавни и скроени така, че да ангажират активно вниманието на дечицата и да ги учат на нови неща по най-ненатрапчив начин. Идеята на създателите печели адмирации и заради ведрия, хуманистичен дух на поредицата – историите са лишени от насилие, главната героиня е дружелюбно, мило и жизнелюбиво момиче, освен това и най-щурите ситуации се развиват така, че да внушат на децата ценности, които нямат давност.

Тази смайващо красива книжка ще ви пренесе до Айфеловата кула във Франция, после до планината в Танзания, до Двореца в Русия, накрая и до Великата китайска стена! Подходяща е за малчугани, които правят първи стъпки в четенето.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,934 преглеждания

Comments are closed.