Домашното насилие – да поговорим открито

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Blagotvoritelen_prysten_Novi-vyzmojnosti-za-jenite.

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ на AVON продължава битката с домашното насилие с нов благотворителен продукт – елегантен пръстен. Компанията за жени допълва своето портфолио в подкрепа на каузата с новото бижу, част от синята серия благотворителни продукти, които се предлагат целогодишно в брошурите на AVON.

100% от печалбата от тях се дарява за осигуряване на помощ и подкрепа на жертвите, като през 2015 година усилията на кампанията са насочени към набиране на средства за денонощна национална телефонна линия в помощ на малтретирани жени.

По данни на дългогодишния партньор на инициативата – „Алианс за защита от насилие, основано на пола“, всяка 4-та жена е жертва на тормоз, а 3 от тези жени не знаят къде да потърсят помощ. Именно затова най-неотложно за българката е осигуряването на лесен телефонен достъп до специалисти от цялата страна, като с това се стимулира повече дами да говорят открито за проблема. Обаждайки се на новия номер, жертвите ще бъдат насочвани към организации, членки на „Алианса“, които поддържат кризисни центрове в България. Част от средствата ще осигурят и психологически и юридически консултации със специалист.

От основно значение за „Говори открито срещу домашното насилие“ е да въвлече възможно най-много привърженици, които с малък жест-дарение да допринесат за подобряването на живота на българката. Ето защо вече пета година компанията продължава да призовава към непримиримост към проблема.

Не бъдете пасивни! Поръчайте още днес новия благотворителен пръстен на WWW.AVON.BG или на своя представител!

 

***
За кампанията на AVON срещу домашното насилие в България:

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ стартира в България през 2011 година като част от глобалната политика на AVON да подпомага жените да бъдат финансово независими, успешни и здрави. В борбата срещу насилието в дома, с което се сблъсква всяка 4та българка, компанията работи на две нива – чрез популяризиране на проблема и чрез набиране на средства. За кратката си история „Говори открито“ успява да направи дарения на обща стойност 75 000 лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността в кризисния център в Димитровград. Това се постига чрез продажбата на благотворителни продукти от т.нар. Синя серия. 100% от приходите от продажбата им се заделят във фонд, с който се подпомага дейността на основния партньор на кампанията – „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

***
За AVON

AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с годишни приходи от 10 милиарда долара. Като един от световните лидери в директните продажби, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни, независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага декоративна козметика, грижа за кожата, парфюмерия, модни продукти и бижутерия в добре познатите козметични серии: AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.  

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

Етикети:

1,812 преглеждания

Comments are closed.