Домашни булгурени кюфтенца
Познавате ли Дани Динева? Обожаваме блога и рецептите й. Ето защо ще ви представим една друга гледна точка на рецептата за пържени кюфтенца:
Продукти:
250 гр. пшеничен булгур
500 гр. кайма
3 скилидки чесън
1 глава лук, може и пресен
1/2 връзка магданоз
сол, черен пипер, подправки за скара
царевично брашно за овалване
олио за пържене
Порции: 6 порции
Време: подготовка – 15 минути; приготвяне – 25 минути
Приготвяне:
Накисваме булгурът в хладка вода за около 10 минути, след което го сваряваме докато омекне (аз използвах микровълновата фурна).
През това време нарязваме на ситно магданоза, лука, чесъна, слагаме подправките и каймата. Изцеждаме булгурът и смесваме всички съставки заедно. Овалваме в брашното и пържим кюфтенцата в нагорещена мазнина.
Кюфтенцата стават много приятни и почти не се различават от тези със 100% кайма (ако може да се твърди, че съществува такава), единствено стават по-леки на вкус и по-здравословни.
Съветът на Първите седем: На тези кюфтенца много ще им подхожда една вкусна зелена салата с малко сушени домати и пармезан :)
За повече информация, посетете www.cooks-and-bakes.com
4,597 преглеждания