Дом за четири сезона – благотворителна инициатива в подкрепа на детска къща Конкордия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Благотворителна инициатива, организирана от Австрийското посолство в България, събира средства за детски център за настаняване

Австрийското посолство в България в партньорство с Центъра за култура и дебат „Червената къща“ организират предколедна благотворителна инициатива „Дом за четири сезона“ в подкрепа на Детска къща „Конкордия“. Събитието ще  се проведе на 29 ноември 2016 (вторник) в рамките на фестивала „Между хората и културите“, организиран от Червената къща в партньорство с Гьоте-институт и СО „Възраждане“ с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2016 на Столична община.

Началото на събитието ще бъде поставено в 19:30 ч. с театралната постановка „Смъртни грехове“ от австрийския автор Феликс Митерер и режисьор Ива Панева, а веднага след това в 20:30 ч. ще последва благотворителен коктейл с отбрани австрийски вина. Специален гост на събитието ще бъде посланикът на Република Австрия в България г-н Роланд Хаузер.

Детска къща „Конкордия“ е център за настаняване от семеен тип, който функционира към фондация ”Конкордия България“. Това е дългосрочна услуга за деца без родители и дом на възраст от 5 до 18 г., която се предоставя в уютна еднофамилна къща в ж.к. „Люлин“, гр. София. Основна цел е да се осъществява цялостна грижа за децата, която включва предлагане на битови условия, близки до семейните, обучение и възпитание в съответствие с потребността и престоя на всяко дете, психологическа подкрепа при нужда, развиване на индивидуалния потенциал, интересите и талантите на всяко дете в сфери като спорт, изкуство, култура.

Събитието е отворено за всеки, който желае да подкрепи бъдещето на децата, намерили своя дом в Детска къща „Конкордия“! За целта е необходимо да потвърдите своето присъствие на посочените контакти.

Допълнителна информация за фондация „Конкордия България“:

Основната цел на фондация „Конкордия България“ е  осъществяване на закрила и защита на деца и младежи в риск, чрез извеждането им от ситуация на безнадзорност и уличен начин на живот, осигуряване на сигурна и защитена среда, достъп  до социални, здравни и образователни услуги, стимулиране на личностното, физическо и духовно  развитие и подкрепа при усвояване на социални умения както и професионална реализация. Като крайна цел усилията са насочени към предотвратяване на социалната изолация и постигане на социално включване, превенция на противообществени прояви, осигуряване на пълноценен и самостоятелен начин на живот и пълна интеграция на децата и младежите в обществото.

За контакти и потвърждение на присъствие:
Илина Попова, „Интелдей Солушънс“
0878 49 80 10, i_popova@intelday.com

CONCORDIA LOGO BULGARIA

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,740 преглеждания

Comments are closed.