Десет хитрини, за да изглеждате по-висока

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
preview-650x341-98-1467379335

За тези, които биха искали да изглеждат малко по-високи са следните съвети от професионални моделиери.

01

Блузи с V-образно деколте

Дрехите с V-образни деколтета удължават шията, което визуално създава илюзията за повече височина. V-образното деколте е точно обратното на поло-блузите.

02

Дълги цепки

Те изглеждат идеално както с високи токчета, така и с ниски обувки. Правилото е съвсем просто – колкото по-лека е материята, толкова по-прекрасно изглежда цепката. При по-тежките материи има опасност да се наруши силуетът на дрехата. Полите и роклите със странични цепки са добро решение за почти всеки силует.

03

Панталони с широки крачоли

Ако имате стройна фигура, можете да си позволите да носите панталони с широки крачоли в комбинация с шармантни блузи и ефектни едри аксесоари. Те ще издължат още повече фигурата ви.

04

Панталони с висока талия

Този тип панталони, точно обратно на панталоните с ниска талия, визуално удължават силуета, тъй като правят краката ви да изглеждат по-дълги. Това правило обаче не е валидно при полите.

05

Дълги поли и къси топове

Те също издължават силуета като го правят да изглежда тънък и изящен. От съществено значение е материята на дрехата – по-добре да изберете леки и феерични материи.

06

Райета

Те без съмнение издължават целия силует и създават усещане за повече височина. Райетата могат да са различни по дебелина и цвят, но не бива да са повече от 2-3 цвята в една дреха. Те са идеални за дрехи в бизнес стил.

08

Обувки в светли тонове и телесен цвят

Високите токчета са безспорен фаворит сред най-верните помощници за издължаване на силуета. Но не всички. Обувки с дебели и груби токчета в ярки цветове ще акцентират в долната част на тялото и ще развалят илюзията за удълженост. Можете да постигнете целта си с обувки в пастелни, телесни тонове.

07

Гащеризон

Не се страхувайте от този тип дреха, защото той в повечето случаи отива на всеки, тъй като тя визуално обединява и издължава силуета. Правилно носеният гащеризон привлича вниманието към талията и по никакъв начин не подчертава ханша.

09

Миниполи

Те трябва да се избират много внимателно. Прекалено впитите и тесни поли определено не са сред подходящите. Минипола с висока талия в комбинация с високи токчета върши доста добра работа за „порастването“ с някой и друг сантиметър.

10

Панталон и обувки в един цвят

Когато сте с панталон или с чорапогащник е добре да изберете една тоналност с обувките. Прекалено лъскавите материи могат да разделят визуално тялото на две половини, матовите – да го удължат и да създадат илюзията за повече височина. Тъмните обувки вървят добре с тъмни или черни панталони или чорапи, цветните ще изглеждат добре със светли или такива, които са в един и същи тон.

източник: brightside.me
снимки: pinterest и instagram

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

16,382 преглеждания

Comments are closed.