Ден за най-малките в Музейко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

muzeiko

На 21 октомври (неделя), както обикновено за всяка трета неделя на месеца, Музейко посреща най-малките – децата от 1 до 5 години.

Програмата е наситена с интересни и поучителни занимания.

1. Ще има куклен театър с Надежда Коджабашийска и „Приказки на колела“

Преносим куклен театър, с който по забавен начин децата ще могат да създават диалози и ситуации по приказката „Пепеляшка на обратно“ и заедно с възрастните ще съпреживеят чувства и емоции. Ще могат да влязат образа на различни герои и ще имат възможността да проявят творческото си мислене въображението.

10:30 часа
11:30 часа

Във фоайето на ет.1

2. Творчество с есенни листа

Децата, с помощта на родителите, ще могат да си направят чудни и цветни картини от есенни листа. Пейзажи, абстракции и дори – автопортрети! Малките посетители ще научат повече за сезоните и различните шарки на листата, ще разберат интересни факти за природата и разбира се, за самите себе си.

10:00 – 13:00 часа
14:00 – 16:00 часа

3. Танци-Манци

Ако детето ви обича да танцува, от Музейко любезно го канят на танц. Музиката, стъпките и хореографията са от организаторите, ентусиазмът – от малчуганите. Музиката и движението са изключително важни за цялостното развитие на детския организъм. Te подобряват гъвкавостта, двигателната памет, координацията и създават усещания за баланс и равновесие. Танците са чудесен начин за развиване на физическа сила и издръжливост, както и за усъвършенстването на социалните и комуникативни умения на децата.

11:00 – 11:30 часа
12:00 – 12:30 часа
13:00 – 13:30 часа

На ет. 2

4. Научни приказки

За най-запалените към науката са предвидени цветни сюжети, които буквално ще запленят детското въображение. Разказвачът ще задава въпроси на децата, като по този начин ще ги мотивира да мислят и да разсъждават за някои основни закономерности и основни научни факти на разбираем за тях език. Ще запленим детското въображение с цветни сюжети, в които неизменно ще бъде вплетена научната тематика. Разказвачът задава въпроси на децата и ги мотивира да осмислят закономерности и основни научни факти на разбираем за тях език. Децата ще могат да докосват предметите, свързани с конкретния сюжет на приказката и по този начин ще имат възможността да изследват пряко заобикалящата ги среда. Всяка научна приказка продължава 10 и 30 минути, през които родителите също могат да се включат.

11:30 часа
15:00 часа

Музейко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини Събития

Етикети:

1,044 преглеждания

Comments are closed.