Ден на въображението за най-малките (1-5 г.) в Музейко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

muzeiko1

Последният ден на февруари в Музейко отново е посветен на въображението на най-малките – децата от 1 до 5 години. Ето темите, които са подготвили организаторите за своите най-малки приятели:

 

Откъде идва храната?
Знаете ли откъде идва храната? А как стига до чинийката пред нас? Със специално подготвените ни зеленчукова лехичка и плодно дръвче, ние музейковците каним нашите най-малки приятели на забавно пътешествие с различни мисии. По време на това занимание децата влизат в роля на готвачи, продавачи и градинари. Сами създават с въображението си цветните персонажи и сценарий на играта.Ролевият сюжет им дава възможност да надграждат социалните си умения и да разширяват речниковия си запас докато изследват света на възрастните. Изпълнението на рецепта изправя детето пред елементарна математическа задача за разрешаване и насочва вниманието му към ползите на различните хранителни продукти.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.

Кога и къде?
10:00 – 14:00 часа из ет. 2

Игра с кинетичен пясък
Една нетрадиционна игра с пясък, далеч от морския бряг, но близо до детските сетива и фантазия. Децата могат да правят различни форми от пясъка с помощта на играчки и да ги комбинират. Играта с кинетичен пясък развива въображението, фината и груба моторика, както и тактилната чувствителност на детето. Тя действа успокояващо и това спомага умението за концентрация. Времето, прекарано в игра с приятния материал (98% пясък и 2 % силикон), е много подходящо за общуване с детето, защото дейността стимулира склонността към социална интеракция.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.

Кога?
11:00 – 14:00

Артикулационна приказка
Добре че ги има артикулационните приказки, които ни помагат да упражним изговарянето на отделни и по-сложни звуци. Взимайки участие в артикулационната приказка, децата упражняват говорния си апарат в произнасянето на различни звуци и се подготвят да развият гладка и богата реч. Заниманието повишава тонуса на мускулатурата, която взима участие в процеса на формиране на звук. Повторението на системата от упражнения затвърждава умението за произнасяне на различни звуци и е своеобразна превенция на дефекти в речта. Заниманието продължава 12-20 минути и родителите също са поканени да участват заедно с децата.

Подходящо за деца от 1 до 5 г.

Кога?
от 11:30, 12:30 и 13:30

До Музейко можете да стигнете по следните начини:
С метро -  метростанция Г. М. Димитров

С автобус:
№123, 69, 70, 88, 676, 413
спирка: МГУ Св. Ив. Рилски

или

№88, 280, 294
СБАЛ по онкология

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,689 преглеждания

Comments are closed.