Ден без разходка e загубен ден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

razhodka-v-parka

Колко често децата трябва да се извеждат навън?

Педиатрите са категорични, че ако дори само един ден не изведем детето на разходка, вредим на здравето му. В дневният режим на малките деца винаги трябва да има място за разходка и игра на открито. Затова е и необходимо да планират времето си предварително. Дори ако ангажиментите ни понякога да затрудняват изпълнението на дневния режим, е хубаво да потърсим решение, да се помолим баба или дядо да изведат детето на разходка поне за час.

Защо това е толкова важно?

Малките деца до 3-годишна възраст са много активни физически, а това налага необходимостта от редовно снабдяване на организма с кислород, който може да се набави единствено с разходки на открито.

През лятото малкото дете може да е на открито и по 4-5 часа (ако има кой да отдели толкова много време), разбира се извън най-горещия часови пояс, а през зимата е добре да не е повече от 2 часа, ако температурите позволяват, ако са твърде ниски обаче е добре да се направят две или три кратки разходки за не повече от 10-15 минути.

През останалото време е добре помещенията у дома да се проветряват редовно, по няколко пъти дневно. Важно е и въздухът да се овлажнява допълнително, особено ако се използват отоплителни уреди и климатици.

Облеклото за разходка на малчуганите трябва да е леко и свободно, от меки естествени материи, така че децата да се чувстват удобно да се движат и играят.

И накрая – разходката е от полза и за нашето здраве, а когато е с любимите хора – тя е истински безценна!

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

32,076 преглеждания

Comments are closed.