Бяло бебе със сини очи зарадва чернокожи родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bqlo-bebe-cherni-roditeli

Светът е очарователно и пълно с изненади място, в което всеки ден се случват чудеса, които науката не винаги може да обясни.

Като случая с появата на бяло, синеоко бебе, заченато и родено от чернокожи родители. Това не е единственият случай в историята, но той е един от малкото подобни, които са известни.

Родителите на бебето  са нигерийци – Бен и Анджела, емигрирали преди няколко години в Англия. Те имат две чернокожи деца, преди третата бременност на жената, по време на която не и имало никакви проблеми. По време на раждането обаче, всички присъстващи остават доста озадачени, тъй като новороденото е „бяло като сняг“ и със сини очи. Шокът сред лекалите е не заради цвета на кожата и очите на бебето, а заради това, че двамата родители са чернокожи.

В първия момент нито лекарите, нито родителите могли да повярват на очите си. Естестевно, не закъснели и хилядите въпроси. Основният сред тях е: Как е възможно да се роди бяло бебе, заченато от двама чернокожи родители?

На съмненията, че бял мъж е „помогнал“ на чудото да се случи, бащата на детето категорично заявил, че бебето е 100% негово.

Лекарите обясняват феномена с предположението, че най-вероятно в родословното дърво на родителите на бебето има един или повече бели предци и малката Нмачи е резултат от събуждането на гените на някой от предците й, които са кротували няколко поколения преди да се появи тя.

Родителите на бебето са много щастливи със своята бяла дъщеря. Най-вече, защото тя е здрава и са убедени, че цветът на кожата й няма как да промени факта, че я обичат с цялото си сърце и я обгръщат с огромно внимание и нежни грижи.

За нигерийците и тяхното трето бебе красотата и съвършенството на живота не са в някакви строги научни правила и не са плод на строги математически формули. Те са наясно, че животът е пълен с мистерии и изненади, които са далеч от чисто механичното следване на научни принципи. Защото генетиката е една от областите в науката, която ежедневно ни поднася изненади, дори тогава, когато най-малко ги очакваме, а може би – най-вече тогава.

Нетипичните семейства като това на Бен и Анджела са доказателство за това, че всяко човешко същество е уникално по своята същност и появата му на този свят често следва непонятни за човешката логика пътища.

Освен това двамата родители впечатляват и с готовността си да приемат различията като нещо естествено и напълно нормално, най-вече, защото в повечето случаи това изобщо не зависи от нас. Те смятат, че да се проявява дискриминация срещу някого заради външния му вид и произход е неправилно и крайно, защото никой не избира какъв да се роди.

Информация и снимка от www.santeplusmag.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,717 преглеждания

Comments are closed.