Бързо медено пиле
Рецептата, която днес ви предлагаме има 5 съставки, но резултатът е като за шестица плюс!
Уверете се сами:
Продукти за 6 порции
6 пилешки бутчета, с кост или без, със или без кожа
сол на вкус
6 скилидки чесън, счукани
⅓ ч.ч. мед
¼ ч.ч. вода или пилешки бульон
2 супени лъжици оцет
1 супена лъжица соев сос
Загрейте съд с дебело дъно на средна температура е запържете пилешкото месо от всички страни, така че да се запечата, след което намалете котлона, за да не прегори месото и продължете готвенето под капак, до пълна готовност и докато изври отделената от пилето течност, а в тигана остане само мазнината от него.
Извадете парчетата месо и в мазнината задушете чесъна за половин минута, прибавете меда, водата, оцета и соевия сос, увеличете температурата до средно висока и продължете готвенето, докато сосът се сгъсти леко – около 3-4 минути.
Полейте пилето със соса и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Сервирайте върху канапе от сварен ориз или прясна паста и свежа салата, според сезона.
*За тази рецепта можете да използвате пилешки или пуешки гърди.
рецептата е адаптирана от www.cafedelites.com
7,868 преглеждания