Бременността, раждането и хроничното родителско недоспиване

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nedospivane

Специално проведено проучване за дългосрочните ефекти от бременността и раждането върху качеството и продължителността на съня на родителите, анализира резултатите получени от проведено допитване на 4659 родители от Германия, чиито деца са родени в периода от 2008 г. до 2015 г.

Тази продължителност се измерва за всяко лице през всяка от първите седем години от живота на децата.

Родителите са давали оценка на качеството на съня си по скала от 0 до 10, като е трябвало да сравнят колко часа сън са имали през работните дни от седмицата и колко през уикенда, както и колко през деня и колко през нощта.

Във връзка с това проучване National Sleep Foundation съветва родителите на малките деца да се възползват от всеки момент, в който бебето спи, така че и те да почиват по същото време. Това е една от най-ефективните мерки за справяне с хроничното недоспиване след идването на децата.

Специалистите са категорични, че дори тези моменти на затишие при малките деца да са не повече от 10-15 минути, родителите не бива да ги пропускат за нищо на света, а да се възползват от тях и да си почиват в минутите, в които и децата им почиват.

www.nine.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

803 преглеждания

Comments are closed.