Богоявленски лучник
Трапезата на Йордановден е предимно постна, но не изключва месо, а също и сирене. Рецептата за богоявленския лучник е със сирене, но може да се приготви и с кайма, смес от телешко и свинско месо.
Ето какво ви е необходимо, за да приготвите тази вкусна гозба за празника.
Продукти:
250 гр.сирене краве
500 гр.кори за баница
1000 гр.лук кромид стар
2 бр.яйца
250 мл олио
1/2 гр.черен пипер млян
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер. Наръсете корите с мазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула. Наредете ги в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио.
Опечете лучника в за около 30 минути на 180-200 градуса. Сервирайте го топъл.
Рецептата е взаимствана от kulinar.bg
6,085 преглеждания