• No categories

Богоявленски лучник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Трапезата на Йордановден е предимно постна, но не изключва месо, а също и сирене. Рецептата за богоявленския лучник е със сирене, но може да се приготви и с кайма, смес от телешко и свинско месо.

Ето какво ви е необходимо, за да приготвите тази вкусна гозба за празника.

luchnik


Продукти:

250 гр.сирене краве

500 гр.кори за баница

1000 гр.лук кромид стар

2 бр.яйца

250 мл олио

1/2 гр.черен пипер млян

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер. Наръсете корите с мазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула. Наредете ги в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио.

Опечете лучника в за около 30 минути на 180-200 градуса. Сервирайте го топъл.

Рецептата е взаимствана от kulinar.bg

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,085 преглеждания

Comments are closed.