• No categories

Блажени oреховки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

orehovki

Едновременно меки и топящи се, ореховките са любими на цялото семейство и са особено подходящи за късните следобеди на почивните празнични дни. Тук сме ги приготвили с ароматна кафява захар, най-хубавото брашно и хрупкави пресни орехчета, за да ги сервирате с истинска любов и да знаете, че една ще ви нахрани като сто.

За 30 ореховки

4 белтъка

6 с. л. смляна кафява захар

1 ½ чаша смлени орехови ядки

4 с. л. пълнозърнесто брашно

1 с. л. канела

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте белтъците и захарта на сняг. Смесете внимателно с ореховите ядки, канелата, меда, и брашното. От сместа с лъжичка оформете  малки ореховки и ги поставете върху намаслена хартия за печене. По желание декорирайте с цяла орехова ядка. Печете 15 мин или до златисто, охладете и сервирайте.


Хранителна стойност за 1 ореховка:

КАЛОРИИ 42
МАЗНИНИ   3 Г (52 %)
БЕЛТЪЧИНИ  1 Г (11%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ  4  Г (37 %)
ФИБРИ  0.3 Г

Рецептата е предоставена от Изкуството на истинската храна

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,919 преглеждания

Comments are closed.