Блажени oреховки
Едновременно меки и топящи се, ореховките са любими на цялото семейство и са особено подходящи за късните следобеди на почивните празнични дни. Тук сме ги приготвили с ароматна кафява захар, най-хубавото брашно и хрупкави пресни орехчета, за да ги сервирате с истинска любов и да знаете, че една ще ви нахрани като сто.
За 30 ореховки
4 белтъка
6 с. л. смляна кафява захар
1 ½ чаша смлени орехови ядки
4 с. л. пълнозърнесто брашно
1 с. л. канела
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте белтъците и захарта на сняг. Смесете внимателно с ореховите ядки, канелата, меда, и брашното. От сместа с лъжичка оформете малки ореховки и ги поставете върху намаслена хартия за печене. По желание декорирайте с цяла орехова ядка. Печете 15 мин или до златисто, охладете и сервирайте.
Хранителна стойност за 1 ореховка:
КАЛОРИИ 42
МАЗНИНИ 3 Г (52 %)
БЕЛТЪЧИНИ 1 Г (11%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 4 Г (37 %)
ФИБРИ 0.3 Г
Рецептата е предоставена от Изкуството на истинската храна
4,931 преглеждания