• No categories

Бисквитена торта с крем ванилия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Biskvitena torta_660x430

Когато направите тази торта, веднага ще забравите за съществуването на пакетчетата с ароматизирано и оцветено нишесте.

Необходими продукти за 8 порции:

300 г обикновени бисквити
100 г сладко от малини или ягоди
200 г пресни ягоди или малини
за крем ванилия:
1 л прясно мляко
300 г захар
100 г брашно
25 г нишесте
5 яйца
2 пак ванилена захар
за гарниране:
100 г настърган млечен шоколад
100 г смлени ядки
пресни плодове

Начин на приготвяне:

1. От млякото се отделя 1 чаена чаша, а останалото се слага да заври заедно с 200 г от захарта.

2. Запазеното мляко се разбърква с брашното, нишестето и жълтъците. Сипва се бавно при непрекъснато разбъркване във врящото мляко. Разбърква се 2-3 мин., докато се сгъсти. Прибавя се ванилията.

3. Останалата захар се слага да заври с 2 с. л. вода, докато стане на гъст сироп. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Постепенно към тях се прибавя врящият сироп и се разбиват, докато станат на твърда пяна.

4. Разбитите белтъци се прибавят с внимателно ръзбъркване към горещия крем.

5. Плодовете се разбъркват със сладкото.

6. Бисквитите се подреждат на дъното на тавичка или друга топлоустойчива форма. Намазват се със сладкото и се заливат с пласт от горещия крем. Така се подреждат 3 слоя бисквити. Завършва се с крем. Когато се охлади, тортата се прибира в хладилника за поне 6 часа.

7. Сервира се, поръсена с ядките, шоколада и пресни плодове.

източник Списание Меню:

http://www.menumag.bg/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,029 преглеждания

Comments are closed.