Безплатни прегледи за рак на гърдата през целия октомври

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rak-na-gurdata

Безплатни прегледи за рак на гърдата ще се правят в 12 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора.

Профилактичната кампанията ще продължи през целия месец октомври, а графикът за консултациите в различните лечебни заведения ще бъде обявен в сряда – 4 октомври в Столична община.

За пета поредна година инициативата за отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата – се организира от Първа САГБАЛ „Света София“, заедно със Столична община и Фондация „Една от 8“.

Кампанията вече стартира с осветяването на фасадата на НДК в розово.

В месеца за борба с рака на гърдата специалистите припомнят, че това заболяване е лечимо, ако се диагностицира рано.  То е и едно от най-често срещаното онкологични заболявания сред жените. За съжаление статистиката сочи, че ежедневно у нас три жени в активна възраст умират от рак на гърдата.  По данни на Националния регистър всяка година с диагнозата се сблъскват почти 4000 жени, от които  1200 не успяват да се излекуват. Най-уязвими са жените над 40-годишна възраст.

Ранните стадии на всяко злокачествено заболяване често са незабележими или се бъркат със симптоми на други заболявания, ето защо е нужно да се правят редовни профилактични прегледи и при най-малки съмнения да се търси специализирана и надеждна помощ.

Не пропускайте възможността този месец да се погрижите да себе си, запишете си час и се прегледайте, защото някой ви обича и иска да сте здрава!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,551 преглеждания

Comments are closed.