Безплатни прегледи на щитовидната жлеза ще се правят в четири града в страната

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_pregled-pri-doktor.jpg

Националната информационна и скринингова кампания, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза през 2018 година у нас, ще бъде отбелязана с безплатни прегледи до края на март и през април.

Инициативата е по повод Международната тиреоидна седмица и се провежда за седма поредна година в България. Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и Сдружението на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза (ВИОМ).

В рамките на кампанията тази година няколко лекари в София, Русе, Пловдив и Варна предлагат безплатни ехографски скринингови прегледи. С предимство за записване са хора, които никога не са си правили преглед на щитовидната жлеза, имат роднина с тиреоидно заболяване или са в някоя от групите с повишен риск, например ако планират да имат дете, бременни жени, наскоро родили или такива с проблеми със зачеването, също и в напреднала възраст или с оплаквания.

Информация за кабинетите, дните на провеждане и записване на час за безплатните прегледи можете  да получите на специалния сайт на кампанията.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,817 преглеждания

Comments are closed.