Безплатен онлайн курс: Братя и сестри без вражди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bratya-i-sestri600_313

Каква е целта на курса?
Целта е да ви помогнем да научите децата си да живеят заедно в мир и хармония без вражди и конфликти.
Няма да водим лекции и да преподаваме теории, а ще ви запознаем с работещи методи, които ще може да практикувате у дома с децата си.

Как е организиран курсът?
Курсът е БЕЗПЛАТЕН и се провежда ОНЛАЙН в рамките на 6 седмици, като започва на 14-ти април от 18:00 ч. Състои се от 5 сесии по 40 мин. всяка. Във времето между сесиите ще може да упражнявате предложените методи както и да дискутирате и задавате въпроси в затворена Фейсбук група.

14.04.2020г. – Сесия 1 – ЧУВСТВА
Какво се случва с децата, ако чувствата, които имат едно към друго, не се зачитат или се отхвърлят. С какви методи можем да им помогнем да изразят негативните си чувства без вражди и кавги.

21.04.2020г. – Сесия 2 – СРАВНЯВАНЕ
Как най-често реагират децата, когато ги сравняваме по между им. Кои са начините да правим това сравнение ефективно. Как се чувстват децата, когато се стремим винаги да е ‘‘по равно за всяко‘‘. Как можем едновременно да се отнасяме ‘‘не по равно‘‘ и да сме справедливи.

28.04.2020г. – Сесия 3 – РОЛИ и ЕТИКЕТИ
Защо братята и сестрите често играят роли и влизат в роли по между си. По какъв начин тези роли оказват влияние върху взаимоотношенията им. Какви умения са необходими на децата, за да се видят в различна светлина и да развиват своите най-добри качества.

12.05.2020г. – Сесия 4 – БOЙ МЕЖДУ ДЕЦАТА
Какво може да правите, когато децата се сбият. Кои са най-честите методи за ‘‘погасяване на пожара‘‘. Какви умения за намаляване на гнева са необходими на децата и как те сами могат да търсят решение на техните конфликти.

20.05.2020г. – Сесия 5 – КОНФЛИКТИ
Как чрез метод от 10 лесни стъпки можете да помогнете на децата да разрешат спор, с който те не могат да се справят сами.

https://youtu.be/wQr3jzMwf2A

Запишете се: http://osuznatiroditeli.com/free-online-course/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,205 преглеждания

Comments are closed.