Бебешко болонезе (10+ месеца)
• 1/2чаша паста (за деца под 18 месеца изберете безглутенова паста)
• 125 гр мляно телешко месо
• 1 малка глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 морков, нарязан на кубчета
• 3–4 обелени и нарязани на кубчета домати
• 1 стрък прясна мащерка
• 2 с. л. настърган пармезан (по желание)
Сварете пастата според указанията на опаковката. Загрейте малка бучка гхи на дъното на дълбок тиган и задушете зеленчуците (без доматите) за 2 минути. Добавете месото иразбърквайте добре, докато потъмнее. Прибавете доматите и мащерката, похлупете тигана и оставете да къкри на тих огън 20–25минути. Смесете пастата със соса и настъргания пармезан.
* Рецептата е от книгата на Маги Пашова – „По-здрави бебета“
11,593 преглеждания