Бебешко болонезе (10+ месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Baby Bolognese

• 1/2чаша паста (за деца под 18 месеца изберете безглутенова паста)

• 125 гр мляно телешко месо

• 1 малка глава лук

• 1 скилидка чесън

• 1 морков, нарязан на кубчета

• 3–4 обелени и нарязани на кубчета домати

• 1 стрък прясна мащерка

• 2 с. л. настърган пармезан (по желание)

Сварете пастата според указанията на опаковката. Загрейте малка бучка гхи на дъното на дълбок тиган и задушете зеленчуците (без доматите) за 2 минути. Добавете месото иразбърквайте добре, докато потъмнее. Прибавете доматите и мащерката, похлупете тигана и оставете да къкри на тих огън 20–25минути. Смесете пастата със соса и настъргания пармезан.

 

* Рецептата е от книгата на Маги Пашова – „По-здрави бебета“

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,593 преглеждания

Comments are closed.