Бебе с тегло 5 570 грама се роди в Пловдив

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Бебе с тегло 5 570 грама се роди в най-голямата специализирана АГ болница в Южна България в Пловдив. Бебето се казва Турач и е с ръст 57 см.

bebe_gigant

„Майката беше изключително едра. Не беше никак лесно. Едно такова раждане винаги е рисково и за плода, и за майката. Майката е много добре, но рисковият период още не е отминал. Бебето е родено месец по-рано”, е съобщил доктор Здравко Минев за Нова телевизия.

„Следя жената от три месеца насам. Направи ми впечатление, че плодът е доста едър. Направихме й изследвания за диабет, които се оказаха нормални. По-късно обаче майката започна да вдига кръвното налягане. Бебето е незряло и затова е в кувьоз. Трудно е да се предскаже колко време ще остане под наблюдение”.

Малкият Турач надминава с размерите си досегашния рекордьор от март тази година – Денис Айров с тегло 5 240 грама и ръст 53 см. Новороденият шампион е първо дете на 29-годишна майка от Хасково. Почти 9 пъти по-малко тежи най-дребното в момента бебе, за което се полагат грижи в неонатологията на болницата – 610 грама.

информация: nova.bg
снимка: agselena.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

3 342 преглеждания

Comments are closed.